Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Z

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Z -
 • zabranis ft. (bâj zabran) (sërb.) ndaloj.[1]
 • zajfit ft. "dobësoj", zajfitem dobësohem, ligështohem.[1]
 • zamarit ft. vë re, hetoj, zbuloj, "kam zamaritë", kam vënë re; ruaj, kujdesohem për, "zamaritmi kto tesha teri sa t´kthehem", m´i ruaj këto tesha ...[1]
 • zar pj. (sërb.) vallë? athua?[1]
 • zati (zatën) ldh. madje.[1]
 • zavall (or.)[1]
 • zdroj ft. rrëzoj.[1]
 • z^ebërs - zemrës.[1]
 • Zemzem ~i epërv. krua, pus afër Qabes në Mekë; "uji i Zemzemit".[1]
 • zgllabë ~a ef. shm. ~a lug, "zgllaba e mullirit", lugu i mullirit.[1]
 • zgurim ~i em. shm. ~e kërkime, shqyrtime, zhbirime; nga zguer-zgori, zgavër, golle; zguroj bëjë zgavër në dhé, "thitë zgurojnë nëpër dhé"; fig. shqyrtoj, kërkoj, zhbiroj.[1]
 • zgorr ~i (zgur ~i, zurajë ~a) em. shm. ~e zgue, zgavër; lis i shprazët në trungun e vet.[1]
 • zuraftë (i, e) mb. lis i zguraftë, lis zguer.[1]
 • ziqër ~qri e i plk. (or.)[1]
 • zjaret ~i (zijaret ~i) em. shm. ~e (or.)[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Z