Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/F

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- F -
 • faiti - fyti.[1]
 • fajkonë - fajkua, sifter.[1]
 • fajte! - fute! fajti! - futi!, fajtë! - futur.[1]
 • farmak - farmak, helm, farmkoj - helmoj.[1]
 • fet - em. (or.) pushtim, zaptim, fitore e betejes, e bâni fet Kosovën. e pushtoi. ja nâni hajr fetin. ia uroi fitoren.[1]
 • fije - fle, fij! - fli! të fije - të flejë.[1]
 • fqiroj fint. (or.) mendoj për; vras mendjen për ...[1]
 • fish(t)´ - të flejsh.[1]
 • fkoj(u) - u kthye.[1]
 • flaruem ~e (i, e) mb. i florinjtë, i artë.[1]
 • frajgi - frigohej, u frigua; frajgavec- frigacak.[1]
 • frig ndf. (dhe: frojk) vrik, shpejt.[1]
 • fshtirohem fp. frigohem.[1]
 • fteket - kujtohet, mendohet.[1]
 • fulan - filan.[1]
 • funerli ~a (fundërlia ~ja) em. shm. ~, njeri i varfër, nga shtresa e ulët e popullit.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 IAP - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/F