Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Rr

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Rr -
 • rrai - rri.[1]
 • rr^ena - rrema.[1]
 • rrejt (u) - u rrit.
 • rrishme (t´) të rrejshme, me rrená.[1]
 • rroçkoman, e (dhe: rroçkodell) mb. njeri i bâshëm; njeri i gjindshëm; rrotel.[1]
 • rroe (t´) - të rrijë.[1]
 • rrotëll ~tlla ef. shm. ~tlla, anekdotë humoristike e thumbuese, mesele, bende.[1]
 • rrotoj ft. rrotoj çarqpin, e arnoj me pe të leshtë në formë të rrumbullakët; përfitoj; gëlltit, "e rrotoi ni bukë", e përlau një bukë.[1]
 • rrotoman ~i em. shm. ~a shi: rroçkoman.[1]
 • rrumlloj (rrupulloj) fint. rraptoj, rroptoj; shkurtoj, pres, ja rrumllon krijet, ja shkrton kokën.[1]
 • rruzë - ruazë.[1]
 • rrypoj ft. pres (mishin) rrypa-rrypa.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Rr