Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Q

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Q -
 • qaçka - plaçka, rrobe.[1]
 • qak ~u em. shm. ~qetç plak, pleqt. [1]
 • qakë ~a ef. shm. ~a plakë.[1]
 • qartë[1] "Me ja qartë qefin", me ja prish disponimin.
 • qaroj ft. fint. fitoj.[1]
 • qas fint. ft. "plas", qasë - plasur.[1]
 • qasmdhonja, shm., nga nj. (qas|madhja - plastë|madhja) derëzezat, të shketat, të mjerat.[1]
 • qener ~i em. shm. (or.)[1]
 • qep - plep.[1]
 • qeramoj ft. bëj qeram, bëj sajgi, nderoj.[1]
 • qerranik ~u em. shm. ~a fllanik, raft i thurur me thupra ose me qepra ku ruhet bylmeti.[1]
 • qet - qetë.[1]
 • qet e t´ban ffr. ik, shkon, ia mbath këmbëve.[1]
 • qiler - qilar, quer.[1]
 • qole ~lja ef. shm. ~, shërbëtore, e.[1]
 • quer em. shm. ~ja (or.)[1]
 • qupri ~ja ef. shm. ~ja (or.)[1]
 • qepa - plepa.[1]
 • quran ~i em. shm. ~a (sërb.) gjeldeti, biban.[1]
 • qy´(qyr)! - këqyr, qyri! - këqyri![1]
 • qyme-qyme ndf. grupe-grupe, tuba-tuba.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 IAP - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Q