Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/D

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

 • da lidh. ose; da... da..., ose... ose...[1]
 • dadë ~a ef. shm. ~a.[1]
 • danam ~i.[1]
 • damlloset.[1]
 • dar.[1]
 • davë ~a ef. shm. ~.[1]
 • de.[1]
 • de.[1]
 • degerxhik.[1]
 • denedis.[1]
 • deka[1], vdekja, rasti i vdekjes. "Dekë me ranë", vdekje biologjike e të vjetrit para të riut. "Dekë e rânë" - vdekje e pa zakonshme apo biologjike para të vjetrit të familjes.
 • derecak ~u, i~ em. shm. .[1]
 • derexhe ~xhja ef. shm. ~.[1]
 • desh.[1]
 • dërshej (dershe).[1]
 • dickanaten.[1]
 • dilim ~i em. shm. ~a.[1]
 • dilimi.[1]
 • dimë - ndihmë, dimo - ndihmo.[1]
 • divan.[1]
 • divanhane ~nja.[1]
 • dizginë ~a ef. shm. ~a.[1]
 • dokular ~u .[1]
 • dovlet ~i (duvlet ~i) em. shm. ~e.[1]
 • dreq.[1]
 • droze.[1]
 • dryni -.[1]
 • dug
 • duktë (e).[1]
 • duq ~t em. shm. nga nj. du(e)k, (dhe: dueq, dyç).[1]
 • dur.[1]
 • duvar ~i em. shm. .[1]
 • dydyk ~u em. shm. dydyqe.[1]
 • dynja ~ja (dyjë ~ja).[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 IAP - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu
FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/D