Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/N

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- N -
 • nagradë ~a ef. shm. ~a (sërb.) shpërblim.[1]
 • naj pf. ndaj, pranë.[1]
 • najsi - u nis.[1]
 • nana[1] - nëna.
 • naksan (nakson) ndf. (or.)[1]
 • nalet ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • nam ~i (nom) em. shm. ~e[1]
 • nasip ta bftë! ffr.[1]
 • nashtje - ndoshta.[1]
 • ndrauhem - mpihem.[1]
 • ndojf - ndihmoj.[1]
 • ngarroj - i tubohen, e rrethojnë.[1]
 • ngujoj ft. mbyll, ngujohem, zë vend brenda në shtëpi e nuk luaj për një kohë të gjatë.[1]
 • ni ldh. në se, në qoftë se.[1]
 • ni - një. "... ni djalë e ni vajzë."[2]
 • niqah ~i em. shm. ~e (or.) [1]
 • ´nô - formë e shkurtër nga vnon, ai vë, noje (vnoje) vëre, e nova (e vnova) e vëra, noi vuri.[1]
 • nojsem - nisem.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 IAP - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu
 2. DY JETIMAT (Koja e Kuqit, Titograd [Podgoricë])


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/N