Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/R

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- R -
 • rajti - rriti, rrajt! - rrit![1]
 • rakitë ~a ef. shm. ~a (sërb.) (bot. sali purpures) shelg.[1]
 • rametë ~a ef. shm. ~a dru me degë e degëza, lidhur në dy tri vende për të qëndruar tubë, që përdoret edhe për të fshirë oborrin.[1]
 • razboj ~i em. shm. ~ (sërb.) vek, avlëmend.[1]
 • razi, e plk. (or.)[1]
 • red ~i (ret) em. shm. ~a (sërb.) rend, radhë.[1]
 • repcan ~i em. shm. ~a, i leckarosur, zhelan; i varfër.[1]
 • resme ~mja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • resëm ~smi, në kontekst: domethënie.[1]
 • resmi ndf. (or.)[1]
 • rezak ~i (~u) em. ushqim.[1]
 • riz^e, riza, - shih: iz^e.[1]
 • rop[1] - me rrjepë. "E preu e e rop dhinë e ja la grues ...", E therri dhe e rrjepi dhinë ...
 • rubin, robin, njeriun.[1]
 • rumbumrub (rub më rub) - copë më copë.[1]
 • rue - ruajtur.[1]
 • rusat ~i em. shm.~e afat, rok.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 IAP - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/R