Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/G

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- G -
 • gabel ~i em.shm. ~, arxhi.[1]
 • gahút ndf. si i mpitë, mendueshëm.[1]
 • galibá ndf. (or.) sipas gjasës, siç duket, ndoshta.[1]
 • gares fint. ngarend, garesin - ngaresin, vrapojnë.[1]
 • garub ndf. (or.) pa asgjë, me gisht në gojë. Sh. Sykuqi e la garub, e la pa asgjë, në rrugë të madhe.[1]
 • gixhë ~a ef. shm. ~a cungu i hardhisë që mbetet pasi të jetë kijë hardhia.[1]
 • gërxhep ~i em. shm. ~e dru i shkurtër me bigë që ka dalë nga rrënja e një druri tjetër.[1]
 • gidë ~ja ndf. (or.) gjallni, ushqim.[1]
 • gllog ~i (~u) em. shm. ~a lloj druri.[1]
 • goliç ndf. lakuriq. piak, cullak, pojk goliçi, pikë cullak, cipciri cullak.[1]
 • goricë ~a ef. shm. ~a (sërb.) sukë; ishull.[1]
 • granojcë ~a (granicë ~a) ef. shm. ~a (sërb.) kufi.
 • gulak ~u em. shm. gulerët ká, mëzat ose lopë që blehet 2-3 muja përpara, ushqehet mirë dhe pastaj e prejmë në dhjetor për pasërmë.[1]
 • gurguliç ndf. lakuiq, picakm, cullak.[1]
 • gusan ~i em. shm. ~a (sërb.) patan, patok: guskë ~a (gusë ~a) ef. shm. ~a (sërb.) patë.[1]
 • gusht ndf. ngushtm gushllek - gjendje e ngushtë, e vështirë.[1]
 • guxhum ~i em. shm. ~a copë e vogël hekuri apo e çfardo metali, burmë, vidhe që shtrëngon binarët mbi pragjet e hekurudhës ose tjera forma të ngjajshme.[1]
 • guzhëm ~zhma ef. shm. ~zhma (sërb.) tollovi, kallaballëk.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/G