Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/I

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- I -
 • i - hi.[1]
 • ´i - një. "˙I ditë prej ditve ..."[2] Një ditë prej ditëve.
 • iblis ~i em. (or.)[1]
 • idare ~rja em. shm. ~ (or.)[1]
 • ikajl (më shpesh: kail, kajl) e plk. (or.)[1]
 • ika lidh. lndf. (or.)[1]
 • ilja em. shm. ~ (or.)[1]
 • ilaç[1]~i em. shm. ~e - bari, bar shërues; metod a mjetë shpëtimi nga një gjendje. "nuk ju gjet ilaçi kësaj pune"
 • izma ~ja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • ina - hyra.[1]
 • inte (e) - e enjte.[1]
 • iqram ~i (iqiram ~i) em. shm. ~[1]
 • iri,[1]
 • isto ldh. (sërb.)[1]
 • ishej - ushqej, ishi - ushqyer.[1]
 • ixhab, në fraz. "t´ja bojmë ixhabin" (or.)[1]
 • iz^e ~ja (riz^e ~ja) ef. shm. ~ (or.)[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu
 2. DY JETIMAT (Koja e Kuqit, Titograd [Podgoricë])FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/I