Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/S

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- S -
 • sabí ~ja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • sade (sallde) - vetëm, sall.[1]
 • sagllamohem fint. (or.) sigurohem, bindem; sagllam m. (or.) i sigurtë, i saktë, i përpiktë, i rregullt, ndf. sigurisht, padyshim, "vjen sagllam", vjen padyshim.[1]
 • sai - sy, sajtë - sytë.[1]
 • sakakusholl ~i em. shm. ~a (or.) lloj zogu i vogël.[1]
 • sallmë (me e lishou kalin ...) ffr. ta lëshosh kalin të kullosë i lirë në tërë lvadhin, pa e kufizuar duke e lidhur për ndonjë pemë apo huri.[1]
 • scivonët (serb. zvono) zilet.[1]
 • sebep ~i (sebet) em. shm. ~e (or.)[1]
 • sefte, sefteneen ndf. (or.)[1]
 • sekica - sakica. "... se po kërset sekica." [2]
 • selam aleiqym! pasth. (or.) ju përshëndes! ju drejtoj një përshëndetje![1]
 • seri ndf. çudi," me ba seri~, të habitësh, të mbetesh pa mend.[1]
 • samarxhi ~ja em. shm.:, argjentar.[1]
 • sëndyq - shih: san^ek.[1]
 • sini ~ja ef. shm. ~ja tepsi e madhe që shtrohet në vend të sofrës, sofra.[1]
 • sinouri (sinori) kufi, kufi are, vend, vis.[1]
 • silla [1] ~a ef. shm. ~ - dreka. "Na pruni sillen en arë".
 • smujë - sëmndje.[1]
 • ´sonj - mësoj.[1]
 • sos ft. ka edhe kuptimin: vendos, " e kam sosë me u nisë", e kam vendosur; djeg, "e sosi pasuli i nxehtë", e dogji, e ërvëloi grosha e nxhtë, " m´sosi çaji", më përvëloi çaji; arrij, "masi u sos n´katnd", pasi arrijti ...[1]
 • spre - mprehur.[1]
 • store ~rja ef. shm. ~ përdoret me kuptimin: ngjarje e vërtetë, e vërtet historike.[1]
 • strokël ~klli (strofullog ~u) vend ku rrinë shtazët e egra; çerdhe, frrik.[1]
 • struhere ~rja - shih: shtruherë.[1]
 • stupc ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • s^un ~i em. shm. ~e (dhe: suntar) sundimtar.[1]
 • svojit ft. (sërb. usvojiti) përvetësoj, mposht, rrëzoj. [1]
 • syret ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • syretxhi ~ja em. shm. ~ (or.)[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu
 2. DY JETIMAT (Koja e Kuqit, Titograd [Podgoricë])


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/S