Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Xh

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Xh -
 • xhanëm, shprehje gjatë bisedës nga: xhanum (or.) shpirti im.[1]
 • xharize mb. grinavece, shtise, intrigante.[1]
 • xhe - gjen.[1]
 • xhelatffr. "bon xhelat" - ekzekuton, vret.[1]
 • xhemahet ~i dhe:xhemat ~i em. shm. ~e (or.)[1]
 • xhenaze ~zja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • xhemi ~ja ef. shm. ~ (or.) anije, vap(or.)[1]
 • xhez - dëgjoj.[1]
 • xhi - gjej.[1]
 • xhilit ~i (gjilit ~i) em. shm. ~a (or.)[1]
 • xhit - pp. pl. ç´? çka?[1]
 • xhollë ~a ef. shm. ~a copë toke ku ka mbirë bari ose gruri vende-vende, "ka bi gruni xholla-xholla".[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Xh