Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/E

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- E -
 • ebu në shprehjet: jo ebu, jo, jo; jo kurrsesi; po ebu, po, po; po gjithësesi;.[1]
 • edet!.[1]
 • efenë'm i miri, ... për t´u përqendruar: që thua ti; efendim (or.) zotëria im.[1]
 • ejvalla(h)! (evalla!) 'pasth. (or.) të falem nderit! lamtumirë![1]
 • ekmek ~u (~i) em. shm. ~e (or.) bukë.[1]
 • elem (nga helem, neise) (or.) të jetë si të jetë ... qe si qe ...[1]
 • elhyqmirilah! 'pasth.' (or.) zotit i qofshim falë![1]
 • en, ene lidh. edhe, dhe.[1]
 • enishtë ~a (enishte ~tja) em. shm. ~e, dhëndri.[1]
 • erja - të errëtit, mbrëmja.[1]
 • erzeli, e (ersli, e) mb. (or.) i ndershëm, e ndershme.[1]
 • eshtën - asht, koc.[1]
 • etsh (dhe: eçt) - etshëm.[1]
 • evliha ~ja (evlia ~ja) em. shm. ~ (or.) njeri i shenjtë.[1]
 • ezan ~i (ezon ~i) em. shm. ~e (or.) ftesë për lutje që mujezini ua drejton besimtarëve nga minareja pesë herë në ditë, për t´i ftuar që t´i falin "pesë vaktet" (kohët); m´e thirrë ezanin.[1]
 • ezber ndj. (or.) përmendësh, e din ezber msimin, e di fare mirë mësimin, përmendësh.[1]
 • ezhdërha ~ja ef. shm. ~ (sërb. aźdaja) përbindësh, kulshedër.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu
FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/E