Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/J

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- J -
 • ja! pasth. (or.) o!, "ja padishah!", o mbret!, "ja shahem!", o shah![1]
 • jambullei -[1]
 • janxhik ~u (~i) em. shm. ~a ar.[1]
 • jaran ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • jaratis ft. (or.) krijoj, jaratisem - krijohem.[1]
 • jarebi! pasth. (or.) o zot![1]
 • jat - njat, atë jata - njata, ata.[1]
 • javashit ft. (or.)[1]
 • jazhë - jaz.[1]
 • jediler ~i (idileri ~i) em. shm. (or.)[1]
 • jektu - këtu; ja, këtu; në këtë vend. "Ju tashti rrini jektu, se ..."[2]
 • jemek ~u (~i) em. shm. ~e, ~qe (or.)[1]
 • jemeni ~të ef. shm. jemenije ~t[1]
 • jerm ~i em. (or.) në agoni, në kllapi.[1]
 • jernek, shih: yrnek. [1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu
 2. DY JETIMAT (Koja e Kuqit, Titograd [Podgoricë])


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/J