Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Y

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Y -
  • ygjinë ~a ef. shm. ~a perri, qenie femërore mitike e detit.[1]
  • ykdyl ~i em. shm. ~e (or.)[1]
  • ylema ~ja (ylejma ~ja) em. përmbl. (or.)[1]
  • ylaç, ylqe ~qja ef. shm. ~ (or.)[1]
  • yrnek ~u em. shm. ~qe (or.)[1]
  • yzër (yzyr) ndf. ngarkuet, shtatzanë, "met me yzër", mbeti shtatzanë; nevojë, pengesë, mungesë e keqe, "ka yzër t´madh", ka vërshtërsi, ka të keqe të madhe.[1]
  • yzmeqar - shih: hyzmeqar.[1]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Y