Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Sh

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Sh -
 • shah ~u, ~i em. shm. (or.)[1]
 • shak në fraz. "i lamë n´shak", i akullt, i ngritë, fig. halë ë sy, "i bâhet i lamë n´shak", i bëhet halë në sy.[1]
 • shalldan - shandan.[1]
 • shefa ~u em. (or.)[1]
 • ´shehu - fshehu, ´shehun fshehur, ´shehna (e) mb. e fshehur.[1]
 • shilek ~u em. shm. (sërb.) dush i ri, rrunxak.[1]
 • shkdhyej fint. fishkëlloj, fëshëllej.[1]
 • shkekë ~a ef. shm. (sërb.) ai që shet plëndësa, Në tekst: vajzaqë kishte një plëndës në kokë, shkrembe ~ja ef. shm. ~ (sërb.) plëndës.[1]
 • shkrep ft. shërndaj; shkrepemi, shpërndahemi.[1]
 • shmrazët (i e) mb. i, e zbrazët.[1]
 • shotaj ~a ef. shm. shotajtjet shetitjet.[1]
 • shpajë (shpojë) - shtëpi, shpójt - shtëpiat.[1]
 • shpejdahen lëshohen, përhapen, "ishin shpejdah shumë mitë", kishin vërshyer minjtë.[1]
 • shtai, (shti) ndf. tani, tash.[1]
 • shtaj (u) - u dha pas, u pasionua në.[1]
 • shtiell - siell, shtuell - solli.[1]
 • shtihohem - shtihem, shtirem.[1]
 • shtirë (i, e) mb. i keq fort, "havaja e shtirë"; i egër, mizor, zemërkeqe e grindavece, "gru e shtirë"; i rëndë, " i tha fjalë t´shtira. ja dha dy varrë t´shtira"; i rreptë, "ja dha kalit ni vrap t´shtirë"; ndf. vështirë, rëndë, "po i vje shtirë", po i vjen rëndë.[1]
 • shtruherë ~a (shtrojerë ~a) ef. shm. ~e vend që nuk e zë era.[1]
 • shtiell ft. hedh me fuqim gjuaj vërtit, vrigëlloj (shpatën); zhvilloj, "shtiell pëlhurën".[1]
 • shul e për nën tokë, fraz. me një anë andej ose këndej, "uji shkonte shul e për nën tokë", uji kishte gjetur rrugë tjetër, nuk shkonte teposhtë por me një anë, rrugë pa rrugë, pastaj është futur për nën tokë e ja dalur gjetiu, rrugën që bënë uji n ënjë anë dhe del dikund për nën tokë.[1]
 • shybe ~bja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • shyrbes (serbez) - serbes.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Sh