Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/M

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- M -
 • maçungë ~a ef. shm. ~a çomagë, kërrutë.[1]
 • made - mbasi.[1]
 • mahlukat ~i em. përmbl. (or.)[1]
 • majk - mik.[1]
 • majll miell.[1]
 • manâ ~ja (man^e ~ja, m^en^e ~ja) ef. shm. ~ (or.)[1]
 • mank ~i em. shm. ~a shërbët(or.)[1]
 • maresë ~a ef. shm. ~a pajtim, marrëveshje.[1]
 • marr dynjanë n´sy ffr. - nisem për udhëtim të largët nëpër botë, dhe: marr jetën n´sy.[1]
 • masallë ~a ef. shm. ~a (or.)[1]
 • mbajs - mbys, mbejti - mbyti, mbajtim - mbysim, mbajten - mbytën.[1]
 • mbaj (mboj) pf. përmbi.[1]
 • mbushtoj - pështyj.[1]
 • mçaun (e) - e zgjuar, mçoj - zgjoj.[1]
 • ´m^e (n´) - në majë.[1]
 • medën - menden, medon - mendon.[1]
 • megjithvert^e ndf. përnjëmend.[1]
 • mejt ~i em. shm. (or.)[1]
 • mejtep ~i em. shm. (or.) shkollë fillore myslimane, shkollë fetare.[1]
 • mendon - fiqëron, mendon e çmendon.[1]
 • meptela në fraz. se u ra meptela, se u solli probleme, se u ra n´qafë.[1]
 • merç ~i em. shm. ~a (sërb.: mrcina) coftinë, kërmë, ngordhësirë.[1]
 • merhametli mb. (or.)[1]
 • merum ~i (mehrum ~i) em. shm. (or.)[1]
 • mesti - mesi, gjysma.[1]
 • meshliz - shih: mexhliz.[1]
 • met - mend.[1]
 • m^etë - mejet.[1]
 • mexhbur (mezhbur) e plk. "u ba mexhbur", u bë kail, e dau menden, e vendosi, prano që të, iu mbush mendja.[1]
 • - mos.[1]
 • mërsh ~i shih: merç.[1]
 • miftijaç (´myftijaç) mb. [1]
 • minuk ~u (~i) minik ~i em. shm. ~a qen i vogël, këlysh.[1]
 • miraz ~i em. shm. ~e (or.)[1]
 • misibet ~i (mysibet ~i) em. shm. ~e fatkeqësi, hatá, shëmtim.[1]
 • mishliz shih: mexhliz.[1]
 • mrëm (né) lok. ndf. ne e mbramë, së mbrami, më në fund.[1]
 • msá ndf. ndërsa.[1]
 • mrrinë, i, e (i, emrrimë, e) e. mb. njeri i shenjtë, plak i mrrinë.[1]
 • mteket - teket.[1]
 • muckë ~a ef. shm. ~a zgjatim i turirit të derrit, feçkë.[1]
 • muç - mundesh.[1]
 • mullë, mbet me mullë ffr. mbeti shtatëzanë.[1]
 • muravicë ~a ef. shm. ~a (sërb.) thnegël, mizë përdhecke.[1]
 • murtat ~i em. shm. ~ (or.)[1]
 • mute - mundte.[1]
 • mutfak ~a em. shm. (or.)[1]
 • mutoj ~ni em. shm. ~ mtini[1]
 • muzevir ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • myderriz[1]~i em. shm.
 • myftaç (miftaç, më drejtë: myftijaç) em. i plk.[1]
 • myftidajre ~rja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • mysade ~dja ef. shm. ~e (or.)[1]
 • mythas ndf. praptas, për mbas.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 IAP - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/M