Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/L

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- L -
 • lajmevelah! dhe lajvela (nga: lah havle!) pasth. (or.) fuqi e perendisë! s´ka forcë më të madhe se ajo e perendisë! zotna ruaj! (kur shprehet habi e madhe për içka që ka ngjarë).[1]
 • lamumlam (nga: lamë më lamë) lok. ndf. ne çdo lëmë ku fshihet gruri.[1]
 • laskër në fraz. "u bë laskër fluturim e ..." fluturimthi, vrik.[1]
 • lâtë - landë, lëndë.[1]
 • lenë (i, e) mb. i, e lehtë.[1]
 • lijtë - lindur.[1]
 • likpërmjet ndf. për midis të midisit, mu në mes.[1]
 • lirek ~i em. shm. kërthi, foshnje.[1]
 • lozë ~a ef. shm. ~ (sërb.) degë ngjitëse bimësh të ndryshme, të cilat kapën për ndonjë pemë ose gjetiu.[1]
 • lpenër ~nra ef. shm. ~nra, pupël.[1]
 • luapë - lopë.[1]
 • lulak ~u em. shm. foshnje.[1]
 • luskë ~a ef. shm. ~a (sërb.) luspë, pare peshku.[1]
 • lushtajë ~a (lugshtajë ~a) ef. shm. ~a, luginë në mes dy kodrash.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/L