Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/H

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe


- H -
 • hajërsëz mb. (or.)[1]
 • hajr ~i (hajli) em. nj. ~ (or.)[1]
 • hak hyqmet,[1]
 • halet ~i em. shm. ~e (nga: hallat, allat) (or.)[1]
 • hali e plk. (or.)[1]
 • halis mb.[1]
 • hallashtisem fm.[1]
 • hallmë (halluv, hallëv) -[1]
 • hamam em. shm. ~e (or.)[1]
 • hanem ~nmi (hanum ~nmi) em. shm. ~e (or.)[1]
 • hapc ~i em. shm. ~a, ~injë,[1]
 • hapsli ~ja em. shm. ~ (or.)[1]
 • harab (harap) e plk. (or.)[1]
 • harçllak ~u (~i) (dhe: harçllëk) em. shm. ~e (nga: harç dhe harxh) (or.)[1]
 • harfe em. shm. ~ (or.)[1]
 • hargjat -[1]
 • harli - shih: hajr.[1]
 • hasret ~i em. shm. ~ (or.)[1]
 • hasretxhi ~ja (hasretçi ~ja, hasretli ~ja) (or.)[1]
 • havas ndf.[1]
 • haxhuze ~zja ef. shm. ~ (haxhuskë ~ska) (or.)[1]
 • haze ~zja (hazne ~znja, ~zneja, haziné ~ja) ef. shm. ~ (or.)[1]
 • hazër ndf. (or.)[1]
 • hedije ~ja ef. shm. ~ (or.)[1]
 • hekë ~a ef. shm. ~[1]
 • helaq mb. (or.)[1]
 • hemën ndf. (or.)[1]
 • hene - [1]
 • henez ndf. (or.)[1]
 • heqimbash ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • herbab (erbab) mb. (or.)[1]
 • heshëm (i) - [1]
 • hiram ~i em. shm. ~a (or.)[1]
 • hitaume ~mja ef. (sërb.)[1]
 • hitoj ft. (sërb.)[1]
 • hong -[1]
 • hovi, në shprehjen si ksi hovi, kësaj here, këtë radhë.[1]
 • hudut ~i em. shm. ~e (or.)[1]
 • huj, në frazelogjinë: i hini n´huj - i hyri në qejf, i pëlqeu.[1]
 • hukalli vetum -[1]
 • hunxhet (ungjet) -[1]
 • hymri (më drejtë: ymri)[1]
 • hyqimet ~i em. shm. ~e (më drejtë: hiqmet) mrekulli, mësheftësi, gjë misterioze, mister.[1]
 • hyqmani lah! (haj hyqmani lah!) (or.) vullnesa e zotit, gjykimi i zotit, kështu zoti e ka gjykuar, ruejna zot![1]
 • hyqmet ~i (hyqëm ~qmi, hyqymet ~i) em. shm. ~e (or.) shteti, pushteti shtetëror, regjimi, ndërtesa ku janë vendosur oranet e pushtetit, "m´kanë thirrë n´hyqymet", më kanë thirrur në organet e pushtetit, "punët e hyqymetit", punët e pushtetit; hyqymoj ft. (or.) sundoj; gjykoj.[1]
 • hyxhym em. shm. ~e (or.) vërsulje, turr, "hyxhym bâni", u vërsul me turr, u lëshua me turr.[1]

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 IAP-a, PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/H