Jump to content

Hipi Zhdripi i Përrallave/0/Ll

Nga Wikibooks
Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Ll -
  • llandon ~i em. shm. , karrocë me një ose me dy kuaj për pasagjerë, për të shëtitur ose për të udhëtuar.[1]
  • lloesh - lodhesh.[1]
  • lloesh (t´) - të ngihesh, s´lloet, nuk ngopet.[1]
  • llos ~i - lloz.[1]
  • llovaçkë ~a ef. shm. ~a (sërb.) pushkë gjahi (teke ose çifte)[1]
  • llubenicë ~a (llubunicë ~a) ef. shm. ~a (sërb.) shalqi, bostan.[1]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 IAP-a, - PËRRALLA, II. Më tepër t´dhëna këtu


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Ll