Jump to content

Faqja Kryesore

Nga Wikibooks
Mirësevini te Wiki-Libra!
Mirësevini te Wiki-Libra, një projekt vullnetar i përbashkët për të krijuar një bibliotekë të lirë shumëgjuhëshe. Wiki-Libra është shoqëruesi i enciklopedisë së lirë Wikipedia. Biblioteka në shqip sapo është filluar dhe tani për tani ka vetëm disa libra me gjithsej 3.281 faqe. Ne ju inkurajojmë të krijoni sa më shumë libra të rinj.

Për më shumë informacion shikoni bibliotekën në anglisht, enciklopedinë në shqip, ose enciklopedinë në anglisht.

Libri i muajit - Ilirët

Historia e shoqërisë njerëzore fillon që në kohën kur nga kopeja e majmunëve antropoidë u formuan grupet e para të njerëzve primigjenë. Kjo ndarje e njeriut nga bota e kafshëve u krye nëpërmjet një proçesi shumë të gjatë, të ndërlikuar dhe të papërsëritshëm. Periudha më e hershme e zhvillimit të kësaj shoqërie primitive njihet arkeologjikisht me emrin e paleolitit (nga greqishtja palaios=i vjetër, lithos=gur) dhe përfshin periudhën afërsisht nga 1 500 000 deri në 10 000 vjet më parë. Kjo epokë ndahet nga ana e saj në paleolit të ulët, të mesëm dhe të lartë. Në vendin tonë nuk janë zbuluar mbeturina kulturore nga paleoliti i ulët, që zë një pjesë të madhe të epokës së pleistocenit, dhe vjen deri në kohën e vërshimit të akullnajave.

  
Autorë dhe Biografi Personalitete
Libri i fundit
Fjala e urtë e javës
  • Gjaku s'bëhet ujë. (shqip)
Rafte
Kategori: Libra | Botime | Personalitete
Shkencat Natyrore dhe Teknologjia Shkencat Natyrore dhe Teknologjia
Kultura dhe Arti Kultura dhe Arti

Ymer Agë Ulqini - Bagëti e Bujqësi - Poezi të Shpend Sallaku - Parathëniet e Nostradamusit - Vargje me Gjemba - Ninulla - Kënga në shkronja - Shqypja - Gjuhë e Gjithësisë

Shkencat Shoqërore dhe popujt Shkencat shoqërore dhe popujt

Afrika veç e veç - Evropa veç e veç


Ilirët - Gjuha jonë - Origjina e fjalës Kosovë - Ahmet Delia - Autorët antikë për Ilirët - Medvegja në ditët tona - Enciklopeditë e huaja për Shqiptarët - Shqiptarët - Kolonizimi Serb i Kosovës - Roli i Kishës Ortodokse Serbe gjatë historisë në Ballkan

Jeta dhe Stili Jeta dhe Stili

Wiki kuzhina - Fantazmat e një epoke të mërzitshme - Engjëjt e Tiranës kërcejnë Makarena - Miqtë e popullit dhe të kombit tonë - Ti, ty gjeneratë e re - Koha e rojtarit të margaritarëve Të lutem mos jetë i cili është i bazuar në Android shfaqet sërish.

Argëtim Argëtim dhe dituri

Barcoleta - Dua të di - Tokajon - Mahi të zgjedhura nga lufta - Romani i Radios - Botajon

Jeta dhe Stili Libra Fetar

Kur'ani - Hadithe - Libri i namazit - Rreth përhapjes së Islamit ndër shqiptarët - Mrekullitë e Kur'anit - E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve - Parashikimet e Gjoni të Jerusalemit - Bibla - Mrekullitë e Kur'anit II - Israja dhe Miraxhi - Jeta dhe Vdekja

Politika Politikë dhe Ligje

Kushtetuta e përkohshme e Kosovës - Kushtetuta e Kaçanikut - Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë - Konventa mbi të drejtat e fëmijës (CRC)

Jeta dhe Stili Etj.

Agjencia e tregut bujqësor, domosdoshmëri e kohës

Wiki-Projekte të tjera
Wiktionary mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i rregjistruar në Florida, SHBA. Wikimedia mban dhe disa projekte të tjera wiki si:
Wikipedia
Enciklopedi e lirë
Wiktionary
Fjalori
Wikiquote
Përmbledhje citatesh
Wikisource
Dokumente
Wikispecies
Amëza e gjallesave
në anglisht
Wikinews
Lajmi i lirë
Commons
Materiale grafike
Meta-Wiki
Wikimedia koordinuesi