Kënga në shkronja/Xh

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- Xh -
 1. xhamadan - veshje e sipërme prej shajaku për burra dhe gra. [1]
 2. xhan - shpirt. [1]
 3. xhanan - i dashur. [1]
 4. xhanem - përdoret kur shprehim paknaqësi ose habi për diçka që nuk na pëlqen. [1]
 5. xhehnem - ferr. [1]
 6. xhehnet - parajsë. [1]
 7. xhevahir - gur i çmueshëm, diamant. [1]
 8. xhevap - përgjigje. [1]
 9. xhind - figurë e prrallave popullore që paraftyrohet si shpirt i keq. [1]
 10. xhybe - veshje e sipërme grash prej cohe, të gjata e pa mëngë. [1]


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/Xh

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006