Kënga në shkronja/K

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- K -
 1. kabahat - faj, gabim. [1]
 2. kader - i paracaktuar. [1]
 3. kadi - gjyqtar në kohën e Turqisë. [1]
 4. kafazlie - thurrimë me rripa dërrasash që i vihet dritares nga jasht për ta mbrojtur. [1]
 5. kajde - melodi. [1]
 6. karabojë - bojë e zezë ose kafe e përgatitur në mënyrë të veçantë. [1]
 7. karajoll - krevat, shtrat. [1]
 8. karaman - trim, guximtar. [1]
 9. kasaba - qytet. [1]
 10. kasavet - kujdes. [1]
 11. kimet - vlerë, dobi. [1]
 12. kismet - e shkruar. [1]
 13. kllëf - zarfë, pliko. [1]
 14. kumash - lloj veshje e sipërme për meshkuj. [1]
 15. konak - shtëpi banimi, banesë. [1]
 16. kurban - fli, therror. [1]
FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/K

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006