Kënga në shkronja/F

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- F -
  1. ferman - dekret mbretëror. [1]
  2. figan - pishman. [1]
  3. figane - përvëlohem. [1]
  4. filan - përdoret në vend të dikujt a diçkaje që nuk duam t’ia themi emrin. [1]
  5. fildish - lëndë e fortë kockore e dhëmbëve të elefantit. Në këngë e ka kuptimin i bardhë, i shkëlqyeshëm. [1]
  6. fisligen - bimë barishtore njëvjeçare me lule të bardha, me gjethe të vogla e me erë të këndshme. [1]


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/F

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006