Kënga në shkronja/P

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- P -
 1. padishah - Mbret. [1]
 2. pehrri - vajzë a grua shumë e bukur dhe shtathedhur. [1]
 3. pejgamer - profet, i dërguar i Zotit. [1]
 4. pervan - flutur e vogël që sillët rreth e qark kandilit derisa të digjet në te. [1]
 5. peshtaf - kuti e vogël e zbukuruar në të cilat ruhen stolitë e grave. [1]
 6. pikali - që ka pika në fytyrë apo në trup. [1]
 7. pishman - pendim. [1]
 8. pishtole - (fjalë slave) armë zjarri, allti, revole. [1]
 9. promje - mbrëmje, muzg. [1]
 10. pupulak - që ka trup të shëndoshë e të ngjeshur, topolak. [1]
 11. putinë - papuçe të lehta të punuara zakonisht prej leshi ose stofi. [1]


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/P

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006