Kënga në shkronja/M

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- M -
 1. muhallë - lagje. [1]
 2. mekam - melodi, motiv, shkallë muzikore. [1]
 3. marak - dëshirë, passion, dashuri për diçka. [1]
 4. mahmudi - monedhë e vjetër ari. [1]
 5. manfatë - dobi, shpëtim. [1]
 6. marangjyl - trëndafil i kuq. [1]
 7. marshallah - përgëzim bukurie. [1]
 8. maxhari - emër i një rruge në Elbasan. [1]
 9. mejdan - vend i hapur, shesh. [1]
 10. mejhane - pijetore. [1]
 11. mejtep - shkollë fillore. [1]
 12. mereqep - bojë shkrimi. [1]
 13. melhem - bar për plagë. [1]
 14. metelik - monedhë e vjetër prej metali. [1]
 15. merhamet - mëshirë, pranim, falje. [1]
 16. meste - këpucë të holla prej lëkure. [1]
 17. milet - popull. [1]
 18. miskavi - i pastër, i kulluar, i ndritshëm. [1]
 19. muhasere - shtetrrethim, ngujim, i mbetur pa shpresë. [1]
 20. mynafik - njeri i dobët, i keq, ngatrrestar. [1]
 21. myrad - plotësim i një dëshire, synimi. [1]
FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/M

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006