Kënga në shkronja/B

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- B -
 1. baft - fat. [1]
 2. bajrak - flamur. [1]
 3. bash - pikrisht, tamam. [1]
 4. beden - ledhe kështielle, pyrg. [1]
 5. begenis - pranim, pëlqim. [1]
 6. bejtë - vjershë që thurret nga një poet popullor. [1]
 7. bela - hall, ngatërresë, sherr. [1]
 8. bezdi - merzi. [1]
 9. bezistan - shesh në Elbasan. [1]
 10. bilur - në këngë e ka kuptimin shumë i pastër, i bardhë. [1]
 11. brandavek - veshje e sipërme prej pambuku për burra e gra. [1]
 12. budall - i drejtë, i sinqert, i pa djallëzuar. [1]
 13. burbuqe - lule që nuk ka çelur ende, gonxhe. [1]
FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/B

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006