Kënga në shkronja/D

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- D -
 1. davlet - shtet, pushtet. [1]
 2. dekik - minut. [1]
 3. derhem - masë e vogël peshimi. [1]
 4. derman - shërim, shëndoshje, shpëtim. [1]
 5. dert - hall, brengë, shqetësim. [1]
 6. devedishe - e ëmbël, e shijshme. [1]
 7. dogonisë - ngacmim, i bje ndesh dikujt. [1]
 8. dollame - veshje shtofi ose shajaku me mëngë të qëndisura me gajtana. [1]
 9. dukat - monedhë e vjetër prej argjendi ose ari. [1]
 10. dushë - shpirt, e dashur. [1]
 11. duvak - vel, tis i hollë që përdoret për të mbuluar fytyrën e nuses ditën e martesës. [1]
 12. dynja - botë. [1]


FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/D

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006