Kënga në shkronja/H

Nga Wikibooks

Treguesi i përmbajtjes

0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

- H -
 1. haber - lajm, njoftim. [1]
 2. hakik - gur i çmueshëm. [1]
 3. hall - gjendje e vështirë që vjen nga mungesa e diçkaje. [1]
 4. hallall - diçka e fituar me mund, e merituar. [1]
 5. hallk - bota, njerëzia. [1]
 6. hamam - banjë publike. [1]
 7. hanxhar - armë e ftoht, lloj shpate e shkurtër. [1]
 8. hapsane - burg. [1]
 9. harab - me u dhënë pas dikujt pa rezerva. [1]
 10. harlisë - e bëjë të marr fuqi e të zhvillohet. [1]
 11. hatër - përkrahje që i bëhet me anësi dikujtë. [1]
 12. hasem - armik. [1]
 13. hastahane - spital. [1]
 14. hasret - zili, xhelozi. [1]
 15. hazdisë - marr fuqi, marr guxim. [1]
 16. hava - klimë, kohë, mot. [1]
 17. heqim - mjek, diktor. [1]
 18. hijall - ëndërr ( përjetim joreal, fanitje). [1]
 19. hyri - vajzë a gray shumë e bukur,femët që dallohet për bukuri. [1]
 20. hyqem - autoritet, fuqi vepruese mbi dikë. [1]
 21. hyqmet - pushtet, autoritet. [1]
FJALORTHI I HIPI ZHDRIPIT

Stampa:Fjalorthi HZh Këngë dhe Përralla/H

 1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 Xhevdet Bytyqi Përmbledhje 1'200 tekste këngësh shqipe të muzikës popullore dhe shqiptare; Gjakovë, gusht 2006