Dallime mes rishikimeve të "Matrica e adjunguar dhe përcaktori i adjunguar"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
{{StyllaMatricatdhepërcaktorët|AdjMP}}
{{dygishta}}Kur në matricën katrore <math>A = [a_{ik}]^n_{1}</math> secili element i saj <math>a_{ik}</math> zëvendësohet me kofaktorin <math>A_{ki}</math> elementit <math>a_{ki}</math> të <math>\det A</math> përftohet një matricë që quhe't <i>matricë e adjunguar</i> (matricë reciproke) e matricës <math>A</math> dhe shënohet <math> adj \ A</math>, pra:
<center><math>adj \ A=\begin{bmatrix}
-1 &3 &-1
\end{vmatrix}=1</math>.</center>
[[Sistemi i tri ekuacioneve lineare me tri të panjohura|Ekuacioni me tri të panjohura]]
[[Category:Matricat]][[Category:Përcaktorët]]
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve