Jump to content

Përdoruesi:Hipi Zhdripi

Nga Wikibooks
Duke e ditë që diku do të del Naimi po e ndjeki udhën e Jeronmit.
(së paku atë që e di)
- pushim -

0//001100Përdoruesi:Hipi Zhdripi/Leje

Lista e redaktimeve të nisura apo të kryera për Wiki Books.

Lista e librave të betisur[redakto]

 • Ilirët - tekstin e këtij libri e ka paraqitur një dashamirë i gjuhës dhe historis shqipe. ku e ka marr nuk e di por është punim akademik. Jam munduar që të mos e ndryshojë shumë përmbajtjen pasi që teksti ka qenë i paraqitur klot
 • Parashikimet e Gjoni të Jerusalemit - Është një përmbledhje e përkthimeve që ka bërë përdoruesi Lekë Mjeku në Enciklopedin e Lirë Wikipedia. Ishte koha fillestare e angazhimit të këtij bujari në Wikipedia dhe nuk e gjente vendin adekuat për të tektet e përkthyera kështu që vendosëm që ato përkthime të i përmbledhim në një Wiki Libër.
 • Origjina e fjalës Kosovë - punim i paraqitur në Enciklopedin e Lirë Wikipedia nga një përdorues kalimtarë i cili me do e mos dëshironte që këtë punim të paraqesë në Enciklopedi. Mirpo pasi që punimi nuk ishte enciklopedik atëher vendosa që të bëjë një kompromis me atë përdorues dhe e bëra redaktimin e atij punimi këtu tek Wiki Libri.
 • Ymer Agë Ulqini ka qenë prezentuar në Wikipedia si artikull enciklopedik. Edhe ky punim si punimi i më lartë. Punimi është i shkruar në të folme krahinore kam provu që të kthejë në gjuhën e njësuar mirëpo nuk po disha (i hupke lezeti, koft se menon qe sja hu lezetin hini se duhet bo vaki ma vonë - Recover, rap kongë).
 • Ahmet Delia ka qenë prezentuar në Wikipedia si artikull enciklopedik.
 • Medvegja në ditët tona - përpjekjet e para për të bërë një libër. Po du me ja kushtu një tipi, u konë pedagog i shkollës Meto Bajraktari në Prishtinë, kur jom konë i vogël, e kur jom rritë u ardhë e më ka pa në hajmë. Tipi, nuk kish pas hekë dorë edhe mas 15 vjetve (që e di une) lypke me korrë shka ka mjellë. Çasi tipi të smutë, me kravat (krejt kull) kurrë nuk kom pa.
 • Kushtetuta e Kaçanikut - punim i paraqiur në Enciklopedia e Lirë Wikipedia
 • Dokumenti i Rambujesë - Ra bojkotimi i produkteve masanej Lëvizja VETVENDOSJE! që u referojke këti dokumenti edhe e morra edhe për ne këtu. Nuk jam anëtar i saj, kena shumë sene të përbashkëta por kufijt na ndryshojnë. P.sh kufiri i tyre është: Ata nuk jonë në gjendje me myt shqiptarin për të mirën e shqiptarve. Të jetë si të jetë ata janë ZAN-I/A I/E POPULLIT a shkruhet ZËRI a dashta me thonë ZANA nuk e di (për papaka ZANA E MALIT) .
 • Fantazmat e një epoke të mërzitshme (m.)- Poseduesi i materialit kishte tentuar ta paraqesë në Wikibook, mirëpo i mungonin njohurit me programin operues. Hipi Zhdripi pastaj kontaktoj me poseduesin e materialit të prezentuar në internet, Arben Orhanin. Gjatë shkëmbimit të letrave Arbeni e vërtetojë që kishte qenë ai që kishte tentuar që të paraqes në Wikibook Fantazmat e një epoke të mërzitshme. E drejta e paraqitjes gjendet (këtu)
 • Teutat - e drejta e paraqitjes gjendet (shih titullin Teutat [1]- Në portat e natës Akil Koci edhe Dija i lavdunë për punë njerzoret). Për nónat shqiptare.
 • Broshura me planet e Serbisë për Kosovën - dokument - VETËVENDOSJE!
 • Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani - dokument [2]
 • Ligjet e Kuvendit të Kosovës - domumente - [3]
 • Çka Naimi, Samiu e Abdyli, çka Bektashit? - si nevojë e informimit të njerzëve të pa ditur, të cilët nuk e dinë që vllëzrit Frashëri nuk i takojnë sunitëve e nga disa quhen si të pa Fe.
 • Botëkuptimet për Skipetarët në Gjermanofoni - E gjeta një libër diku në shtëpi ku shkrunte "Skipetar" dhe pas 9 viteve mu kujtuan fjalët e para të një avokati (katolik) gjerman veriorë i cili si një lloj përshëndeje tha: "In der land der Skipetaren" - nuk e pata kuptu për çka fliste. Tashti e di për çka e ka pas fjalen. 20 ero në E-Bay dhe e mëson gjermonofonishten. hahahah
 • Shit-Bleraj sipas ligjit në Suedi - si nevojë për tu krahasuar ligjet me ato shqiptare.
 • Poezi të Shpend Sallaku. Ka qenë prezentuar në Wikipedia nga një IP adresë 81.208.74.184 më 9 Prill 2007 12:01. nuk e di se si do të veprojmë më tutje. Do e provojë të bie në lidhje me redaktuesin në Wikipedia.
 • Iluminizmi i Emanuel Kantit - ka qenë prezentuar në Wikipedia si artikull enciklopedik. Si përkthyes i tekstit nga italishtja është paraqitur R. Koçiu ndërsa adresa e kompjuterit 213.140.22.65, Versioni më 9 Qershor 2007 12:46 [4]
 • NEN URDHERA: Krimet e Luftes ne Kosove - Human Rights Watch October 2001, si burim i të dhënave.

Libra të nisur e të pa betisur[redakto]

Të përbashkët[redakto]

Traka Hipi Zhdrip[redakto]

Pepili[redakto]

Hapësirë komunikuese në mes të autorëve, shitësve, edukatës dhe xhinëve. Cili ka me qenë niveli i këtij komunikimi varret nga të interesuarit, jo nga unë. Hipi Zhdripi është vetëm urë në mes tyre që pnonë brenda rregullave të t´interesuerve.

 • Hipi Zhdripi i Pepilit PEPiL - Parathënie të nxierrura nga libra të ndryshë me qëllim të krijimit të një pasqyre mbi librat. Apo në gjuhën e Hipi Zhdripit PEPiL, (Program Ekonomikodukativ Propagandistik i Librave, ku ekonomik për Sh.B. arsimorë për njerzimin.
 • Hipi Zhdripi i Pepigit PEPiG - Artikuj të nxjerrur nga gazetat/revistat shkencore, kulturore dhe të interesit shoqërorë.