Jump to content

Vitviteja/ÇAJUPI

Nga Wikibooks
pseud. ÇAJUPI \ Andon Çako \ Andon Zako Çajupi \
Jeta dhe Vepra
Andon Zako Çajupi
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

/Shqipëtar

Për Çajupin, ... :

/Petro Marko

Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.cajupi.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1866

[redakto]
  • 25 mars : Çajupi, lindi në Sheper të Zagorisë (Gjirokastër) më 25 mars 1866.[1]

1881

[redakto]
  • Që në moshën 15-vjeçare u largua nga vendlindja për në Egjipt, u vazhdoi studimet.[1]

1902

[redakto]
  • Vepra që i dha emër qe Baba Tomorri , të cilën e botoi në Kajro më 1902.[1]

1908

[redakto]
  • Botohet tragjedia Burri i dheut (1908).[1]

1930

[redakto]
  • Vdiq Anton Zako - ÇAJUPI.[1]
data
[redakto]
të dhëna
[redakto]

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.262 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime
[redakto]
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570