Jump to content

Vitviteja/Fan Noli

Nga Wikibooks
Noli \ Fan Noli \ Fan Stilian Noli \ Theofan Stilian Noli
Jeta dhe Vepra
Fan Noli
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:
/Shpellë e Dragobisë; /Anës lumenjve
Fjalimi para "Vatrës"
Për Nolin, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.fannoli.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1882

[redakto]
  • 6 janar : Në Qytezë, ngulim shiptar në Ibrik-Tepe, jo larg Andrianopojës, lind Fan Stilian Noli.[1]

1924

[redakto]
  • Fanoli pas lëvizjes së vitit 1924, bëhet Kryeministër i Shqipërisë në qeverinë demokratike.[1]

1965

[redakto]
  • Vdiq Fan Stilian Noli.[1]
data
[redakto]
të dhëna
[redakto]

sipas:

  1. 1,0 1,1 1,2 GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.277-278 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9
burime
[redakto]
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570