Jump to content

Vitviteja/Adelina Mamaqi

Nga Wikibooks
Adelina Mamaqi
Jeta dhe Vepra
Adelina Mamaqi
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:
Për Adelinën, ... :
Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.adelinamamaqi.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI
Vitviteja#


#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdripi select ...

1939[redakto]

 • Në Tiranë, lind Adelina Mamaqi.[1]

1945[redakto]

(1946?) (A.M. thotë:) Kam qenë 16 - 17 vjeç, kur kam botuar poezinë e parë, në gazetën “Bashkimi”.[1]

1963[redakto]

 • A.M. botoi “Bubi i vogël”.[1]
 • Nga Tirana delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Endra vahërije (vjersha).[2]

1973[redakto]

 • Nga Shtëpia Botuese "Naim Frashëri" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Poezi të zgjedhura për fëmijë (poema) [2]

1998[redakto]

 • Nga Shtëpia Botuese "Toena" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Fluturo kërce dhe rend (fantastik) [2]

2000[redakto]

 • Nga Ndërmarrja Botuese "Rilindja" në Prishtinë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Goni trazovaçi (peokopime,) [2][3]

2001[redakto]

 • Nga Ndërmarrja Botuese "Horizont & Mamaqi" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit Zogu Pup në shtëpinë prej xhami (novelë fantastiko-shkencore : variant i ripunuar) [2]

2007[redakto]

 • Nga Ndërmarrja Botuese "Extra" në Tiranë, delë në qarkullim përmbledhja e Adelina R. Mamaqit dhe Llazar Taçi, Si e gjete folenë, moj dallëndyshe? (novelë fantastikë) [2]

2006[redakto]

 • A.M. është pjesëmarrëse në aktivitetin “Çmimet AIITC 2006”, ku kishit detyrën e kryetares së komisionit për krijimet nga moshat e reja.[1]
data[redakto]
të dhëna[redakto]

sipas:

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Postuar nga Anjeza - 2008/12/14 15:39 për www.shqiperiaweb.com PDF: Adelina Mamaqi
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 World Cat
 3. Në Googol Libri
burime[redakto]
1440 - 1940
Koherentja 1940 - 2000 Vitviteja
M. Barleti Gj. Buzuku P. Budi L. Matrënga F. Bardhi P. Bogdani N. Frakulla J. Variboba M. Çami N. Veqilharxhi
J. De Rada J. Vreto P. Vasa G.Dara i Riu K. Kristoforidhi Z. Serembe N. Frashëri S. Frashëri ÇAJUPI N. Mjeda
At Fishta ASDRENI Sh. Gjeçovi F. Konica NOLI A. Asllani L. Poradeci E. Koliqi M. Kuteli MIGJENI
P. Marko D. Vetmo Dh. Shuteriqi E. Mekuli V. Ujko Ll. Perrone J. Xoxa M. Camaj M. Isaku F. Arapi
B. Dedaj K. Kandreva N. Jorganqi D. Agolli O. Grillo Dh. Qiriazi A. Shehu Dh. Xhuvani S. Drini B. Xhaferri
I. Kadare T. Laço R. Qosja V. Koreshi A. Pashku A. Shkreli A. Mamaqi Kro550 Kro560 Kro570