Jump to content

Biblioteka

Nga Wikibooks
Biblioteka

Biblioteka është faqe në përpunim që shpresojmë se kurr nuk do të përfundojë. Më poshtë do të gjeni tituj të librave që gjenden në projekt. Titujt të shënuar me (m.) sijalizojnë se redaktimi i librit ka përfunduar dhe ndryshimet është mirë të bëhen në pajtim me krijuesin (si të themi autorin edhe pse ky term këtu nuk e ka kuptimin si në jetën e përditëshme) e librit ndërsa për ato me (h.) d.m.th të hapura kijuesi kërkonë ndihmë në redaktim. Nëse krijoni një libër dhe dëshironi që në redaktimin e tij të punoni i vetëm shënoni ju lutemi me (m.) edhe nëse nuk është përfunduar punimi.

 1. Dhoma e librave nga Shkencat Natyrore dhe Teknologjia
 2. Dhoma e librave nga Teologjia dhe Feja
 3. Dhoma e librave nga Rrethi shqiptar

 1. Ilirët (m.):Redaktor: Kalimtari - tekstë mësimi me temë historin
 2. Kushtetuta e Kaçanikut (m.):Redaktor: Kalimtari - dokument
 3. Origjina e fjalës Kosovë (m.):Redaktor: Abdullah Konushevci - shpjegime toponimi
 4. Parashiqimet e Gjoni të Jerusalemit (m.): Përkthyer nga Lekë Mjeku - pjesë të përkthyea fetare
 5. Java Scripts Libri (m.): Redaktor: Puntori - tekstë mësimi me temë gjuhë programimi
 6. Ahmet Delia (m.): Redaktor: Drenicalia - prozë
 7. Ymer Agë Ulqini (m.): Redaktor: Arbnesh, Krajë - prozë
 8. Kushtetuta e përkohshme e Kosovës (m.): Redaktor: Puntori - dokument
 9. Kur'ani (m.): Redaktor: Puntori - Libër fetar
 10. Mrekullitë e Kur'anit: Redaktor:Puntori - Libër fetar
 11. Libri i namazit (m.): Redaktor: Puntori - tekstë mësimor me temë fenë
 12. Dokumenti i Rambujesë (m.): VETVENDOSJE! - Dokument historik
 13. Autorët antikë për Ilirët (m.): Redaktor: Hipi Zhdripi - përmbledhje shkrimesh antike
 14. Medvegja në ditët tona (m.): Wikipedia - përmbledhje faktesh
 15. Enciklopeditë e huaja për Shqiptarët (m.): Hipi Zhdripi - përmbledhje shkrimesh enciklopedike
 16. Barcoleta (h.): Hipi Zhdripi - Redaktor - përmbledhje e lirë
 17. Shkolla dhe komuniteti dy sisteme të ndërvarura (m.): Autor:Alush Kryeziu - tekst mësimi me temë arsimin
 18. Bibla (m.):Redaktore:Zeke - Libër fetar
  1. Dhjata e Vjetër (m.):Redaktore:Zeke - Libër fetar
  2. Dhjata e Re (m.):Redaktore:Zeke - Libër fetar
 19. Dua të di (m.)- Redaktor:Hipi Zhdripi - teksë mësimor-argëtues me temë teknologjia
 20. Pjesë të zgjedhura nga Arben Orhani (m.) - Fantazmat e një epoke të mërzitshme - tregime stilistike
 21. Letersia e Gergj Fishtes (m.)
 22. Konventa mbi të drejtat e fëmijës (CRC) : Redaktor: Lagoon - dokument
 23. Mustafë Statovci për Karaten(m.)
 24. Broshura me planet e Serbisë për Kosovën (h.) :Autor VETËVENDOSJE! - broshur informuese
 25. Letër e hapur eurodeputetes zonjës Doris Pak me kompani (h.) - Kadri Osmani-Mani - dokument
 26. Ç´ka bënë Kuvendi i Kosovës - Kuvendi i Kosovës (h.) - dokument; përmbledhje e disa ligjeve
  1. Për mbrojtjen e mjedisit - Ligj
  2. Për harxhitjen e pareve të Kosovës - Ligj i Shtetit
  3. Për drunjtë e Kosovës - Ligj i Shtetit
  4. Për dështuesit në bznisin e Kosovës - Ligj i Shtetit
  5. Për farat e bujqëve - Ligj i Shtetit
  6. Për biblotekat e Kosovës - Ligj i Shtetit
  7. Për arat e librave, filmave e dokumenteve t´Kosov´s
 27. Shqiptarët - Autor: Xhorxh Fred Uilliamsi {m.} - shqiptim
 28. Rreth përhapjes së Islamit ndër shqiptarët - Redaktor:Puntori - Libër fetar
 29. Kolonizimi Serb i Kosovës - Redaktor:Puntori
 30. Parathëniet e Nostradamusit - Redaktor:Puntori
 31. E vërteta rreth vehabizmit dhe vehabistëve - Redaktor:Puntori
 32. Hadithe
  1. Rijadu Salihin I - Redaktor:Puntori
 33. Mahi të zgjedhura nga lufta - Autorë: Halil Xanit, Redaktor:Puntori
 34. Vargje me Gjemba (poezi) - Autor: Halil Xanit, Redaktor:Puntori
 35. Roli i Kishës Ortodokse Serbe gjatë historisë në Ballkan - Autor: Nexhat S. Ibrahimi, Redaktor:Puntori
 36. Mrekullitë e Kur'anit II - Autorë:Muhammed Mutevel-li el Sharavi, Redaktor:Puntori
 37. Israja dhe Miraxhi - redaktor: vizitues i rastit
 38. Jeta dhe Vdekja - Autorë:Muhammed Mutevel-li el Sharavi, Redaktor:Puntori
 39. Ninulla, Redaktor:Puntori
 40. E mira dhe e keqja, Redaktor:Puntori
 41. Marrëveshja e Ohrit. dokument
 42. Kush e çka, për Kosovën (h). përmbledhje e përmbajtjeve, fletash internetit të datës 17 02 2008
 43. Kosova është Serbi - dokument
 44. Erdhe per gjurme te eres(poezi) - Autor:Jeton Kelmendi