Rreth përhapjes së Islamit ndër shqiptarët

Nga Wikibooks
Shko tek: lundrim, kërkoRRETH PËRHAPJES SË ISLAMIT NDËR SHQIPTARËTPërmbledhje studimesh nga
nga
Muhidin AHMETI


Marrë nga:
Horizonti.Com

Përmbajtja
Parathënje Muhidin Ahmeti Parathënje
Përhapja e Islamit në Shqipëri Thomas Arnold ... 1
Shkaqet e kalimit në Islam te shqiptarët Muhamet Pirraku ... 2
Baza e çdo feje - përsosshmëria morale Imam Vehbi Ismaili ... 3
Tentativë e pasuksesshme dhunë fetare Sherif Delvina ... 4
Antagonizmi ndërmjet dy kishave për dominim në tokat e Arbërisë (i hapi rrugën fesë Islame) Iljaz Rexha ... 5
Roli i Islamit në integrimin e Shqipërisë etnike dhe të kombit shqiptar Dr. Muhamet Pirraku ... 6
Momente të kalimit në Islam të popullsis shqiptare në shekullin XV - XVII Ferit Duka ... 7
E vërteta dhe paragjykimet për Islamin në botë dhe ndër shqiptarët Mr. Qemajl Morina ... 8
Islamizimi i popullit shqiptar Skender Riza ... 9
Kultura Islame shqiptare në vitet '20 - '30 të shekullit XX Viron Koka ... 10
Roli i Islamit për forcimin e unitetit kombëtar shqiptar në dhjetëvjeçarin 1981 - 1991 Ana Lalaj ... 11