Vitviteja/Fan Noli/Shpellë e Dragobisë

Nga Wikibooks

SHPELLË E DRAGOBISË[1]
(Elegji për Bajram Currin)

Kur tufani e shthuri fenë,
Kur tirani e kërrusi atdhenë,
Mbi një breg të Dragobisë
Priret flamur' i lirisë

Atje nisi, atje mbaroi,
Atje krisi, atje pushoi,
rrufe shkab' e Malësisë
Në një shkëmb të Dragobisë

Vendi dridhej, ai mbeti,
se s'tronditej nga tërmeti
Div dragoi i Dragobisë
Trim tribuni i Vegjëlisë.

O Bajram, bajrak i gjallë,
More nam me gjak në ballë.
Te një shpell' e Dragobisë
Yll i rrallë i burrërisë.


  1. GJUHA SHQIPE PËR TË HUAJ DHE SHQIPTARËT JASHTË ATDHEUT fq.270 Autor: Gj. Shkurtaj dhe E. Hysa. Sh.B. TOENA, Tiranë 2001. ISBN 99927-1-454-9