Jump to content

Ligjet themelore të veprimeve me bashkësi

Nga Wikibooks
Jeni duke lexuar pjesë nga libri në punim e sipër:
Algjebra e përgjithëshme

Shkalla UNI
Gjykimet
Bashkësitë

Relacionet
Pasqyrimet
Veprimet binare
Grupi
Unaza, Trupi dhe Fusha

Ligjet themelore të veprimeve , janë :
(a1)   AAA,   AAA,   (ligji i idempotencës)
(a2)   ABBA,   ABBA   (ligji i komutacionit)
(a3)   (AB)CA(BC)
  (AB)CA(BC)
   (ligji asociativ)
(a4) A(BC)(AB}(AC)
A(BC)(AB}(AC)
  (ligji distributiv)
(a5) A(BC)(AB}(AC),
A(BC)(AB}(AC),
  (ligji distributiv)