Botajon/Far e Fis

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search
Botajon

Far e Fis
Vini Re! Një pjesë e lidhjeve tek përgjigjet nuk punon ashtu si duhet - shumica e përgjigjeve gjendet aty.
      Çka d.m.th Far e Fis ?
 1. Kujt po i thojin Animalia?
 2. Po, çka ashtë sistemi zologjik?
 3. Kur ja kanë nis me i radhitë?
 4. Ç'farë kushte duhej të i plotësonte radhitja?
 5. Çka e kanë pas njet me këtë sistem natyrorë?
 6. A ja kanë arrit qëllimit?
 7. Po ky sistemi zologjik?
 8. Kush ke i pari që ja nisi Sistemit Shkencor-Natyror?
 9. Ha, po shka ashtë tashti ky Taxi?
 10. Sa shkallë i paska ky sistem?
 11. Po si renditen sot kategoritë?
 12. Si mbahen mend gjitha këto emërtime?
 13. Cila është kategoria ma e madhe?
 14. Po, a i futin në kategori në bazë të tipit të gojës, hunës...?
 15. Cila veçori, cili tipar ka përparësi?

Top lista[redakto]

Iriqi: Erinaceus europaeus
Miu: Rattus rattus; Sorex alpinus; Crocidura russula; ~ leucodon dhe ~ suaveolens
Urithi:Talpa euopaea
Bukla: Mustela nivalis; ~ erminea
Macja: Felis silvestris SCHREB.
Lepuri
Rrëshqebulli:Lynx lynix; ~ lynix marinoi; ~ canadensis; ~ pardinus; ~ rufus
Derri
Gaforrja
Skrraja
Kërmylli
Guaca
Dhelpra
Dreri
Dhia
Kaprolli
Ariu: Ursus arctos L.
Sqarthi
Ujku:Canis lupus L.
Ketri: Sciurus vulgaris L. dhe Sciurus carolinensis GM.
Vjedulla
Kali
Elefanti
Lakuriqi: Rhinolophus hipposideros (Bechst); Myostis myostis (BORKH.)
MajmuniMacaca sylvanus L.
Pjesa: I-rë · II-të · III-të · IV-të · V-të · VI-të