Botajon/Far e Fis/Kali

Nga Wikibooks
Jump to navigation Jump to search
 • Poni mongolezë
 1. lartsia: rreth 140 cm.
 2. fara nga: Mongolia
 3. pamja: këmbëshkurt; kokëmadhë; kontura të theksuara
 4. vetit: i kënaqur me atë që ka (syngitë); i pathyeshëm; i shpejt; i durueshëm; i sigurt në hapa.
 5. temperamenti: i shoqërueshëm; nga njëherë krye në vete.
 • Sorraia
 1. lartsia: rreth 135 cm.
 2. fara nga: Portugali
 3. pamja: spirranë; gjymtyr elegante; këmbëgjatë; jela dyngjyrëshe bojtjeter nga trupi
 4. vetit: syngitë; i pathyeshëm; i sigurt në hapa.
 5. qenja: e balasuar; besnik, i besueshëm, nga njëhkdnkx

herë krye në vete.

 • Poni kalërues "Dojçi"
 1. lartsia: rreth 145 cm.
 2. fara nga: Gjermani
 3. pamja: "krylartë", këmbëgjatë
 4. vetit: sportivë; kërkonë hapsirë; i mirë për turnire për fëmijë.
 5. qenja: i gjallë; me sjelle qumile; i guximshëm.
 • Poni Konemara
 1. lartsia: rreth 145 cm.
 2. fara nga: Irlanda
 3. pamja: muskulorë, leshaturk, me jelë
 4. vetit: syngritë; i mastushëm; sportivë; i shpejtë; Poni i gjithëanshëm për kalërim dhe karrocë
 5. qenja: i gjallë; i guximshëm.
 • Poni Konemara
 1. lartsia: rreth 145 cm.
 2. fara nga: Irlanda
 3. pamja: muskulorë, leshaturk, boj mykatare[1]; me jelë bojtjeter
 4. vetit: syngritë; i mastushëm; sportivë; i shpejtë; Poni i gjithë anshëm për kalërim dhe karrocë
 5. qenja: i gjallë; i guximshëm.
 • Haflinkeri
 1. lartsia: rreth 140 cm.
 2. fara nga: Italia (Tirol jugor)
 3. pamja:
 4. vetit:
 5. qenja:
 1. [1]