Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

Jump to navigation Jump to search
 
===== Kur kanë lind njerëzit e parë në Afrikë? =====
{{dygishta}} Thonë se njeriu i ka rrënjët, trupin dhe kokën me prejardhje nga Afrika. Shkencëtarët këto pohime i mbulojnë me gjetjet e eshtrave të të parëve tanë - të parëve të njerëzimit. Gjetjet në Afrikë dëshmojnë gjallërimin e qenies njerëzore në këto anë, në kohën kur në anët tjera të planetit ''sundoni'' gjallesa primitive. Eshtrat e gjetur po ashtu dëshmojnë se krijesat e bila kanë jetuar diçka para dy milion viteve. Në këto anë, para dy milion viteve është paraqitur njerëzimi në plotë kuptimin e fjalës. Ata për ushqim gjuanin kafshët dhe mblidhnin bimë. Për kryerjen e këtyre nevojave ata u dalluan si qenie e parë që ç'piku diçka. Si duket ishin veglat e gurit të këtyre njerëzve të gjetura në Afrikë, ato që i shtyn disa mendimtarë në përfundimin ''Puna e bënë njeriun, njeri'' - edhe ''nevoja e bënë njeriun, njeri'' ndoshta do të ishte e drejt.
 
===== Cila është ujëvara më e njohur afrikane? =====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve