Jump to content

Tokajon/Njeri e kufi

Nga Wikibooks
Tokajon

Njeri e kufi
Vini Re! Një pjesë e lidhjeve tek përgjigjet nuk punon ashtu si duhet - shumica e përgjigjeve gjendet aty.
      Përse kufi ?
Pjesa e I-të
 1. Sa është e madhe Afrika?
 2. A është Afrika, xhungël e madhe a?
 3. Ku ndodhet "Mali në hënë"
 4. Kujë i thonë “Fushë-Riftë”?
 5. Çfarë lartësie mbi dete ndodhet Afrika?
 6. A ka shumë toka të shkreta Afrika?
 7. Cili lumë afrikanë është më i gjati?
 8. Ku ndodhen "ujëvarat e Tugelës"?
 9. A bie borë në Afrikë?
 10. Madagaskari, çka është?
 11. Kur kanë lind njerëzit e parë në Afrikë?
 12. Cila është ujëvara më e njohur afrikane?
 13. Pse thahen rrafshnaltat afrikane?
 14. Kam lexuar shprehjen "Harmatta", çka është?
 15. A është nxehtë në Afrikë?
 16. Cili është shteti më i madh afrikanë?
 17. Si gjallëronin njerëzit e kaçubave në shkretëtirë?
 18. A bartin meshkujt afrikanë mbulesa fytyre?
 19. Ka shumë endacakë, Afrika?
 20. Çka është "Afrika veç e veç"?
  Pjesa e II-të
 21. A është më e madhja Azia?
 22. Ku e ka kulmin Azia?
 23. Cilët lumenj aziatik kanë thelluar shtratin e tyre më shumë?
 24. A ka përnjëmend aq shumë banor Azia, a?
 25. Po në cilin shtet fliten më së shumti gjuhë?
 26. Kam lexuar për "Khyberpas"
 27. Rruga e mëndafshit është e mëndafshtë?
 28. Ku ndodhet malet më të larta të Indisë?
 29. Çfarë moshe arrijnë njerëzit në Azi, po mendoj mesataren?
 30. Çka është Japonia?
 31. Po, "Fuxhima" çka është?
 32. Kam dëgjuar në oferta turistike fjalën "Maledive"?
 33. E po, kjo fjala "Angok Wat" ka lidhje me poçe elektrik?
 34. A ka raketa në Siberi?
 35. Kontinenti më i madh, lumi më i gjatë?
 36. Ku është qendra e fesë?
 37. Cili lumë quhet "djepi i civilizimit"?
 38. Çka është "Kalimanta" e çka është "Borneo"?
 39. Kontinenti më i madh, kontinenti më i pasur?
 40. A bënë një shtet dy kontinente?
 41. Si thirret toka e ujdhesës së shkretë?
 42. Çka është "Azia veç e veç"?
  Pjesa e III-të
 43. A është Evropa me të vërtet kontinent?
 44. Cili është lumi më i gjatë evropian?
 45. Pse Evropa perëndimore nuk ngrihet në dimër?
 46. Ku ndodhen Veriorët?
 47. Ku jetojnë skandinavët e vërtetë?
 48. Përnjëmend është mal "Klinika e Shvarcvaldit", a?
 49. Ku është mesi i dheut të tokës?
 50. Cili është qyteti i Afërditës së re?
 51. Malet e Mel Gibsonit a janë të larta?
 52. Kush ja grabiti detit tokës?
 53. Sa shtete janë në ujdhesen britanike
 54. Po?
 55. Cili është shteti i mijëra liqeneve?
 56. Ku është Ballkani?
 57. Çka është "Evropa veç e veç"
  Pjesa e IV-të
 58. Si është drejt Australia apo Australia dhe Oqeania?
 59. A ka toka të shkreta në këtë kontinent?
 60. Australianët u thonë katundeve, bush?
 61. Ku ndodhet Tasmania?
 62. Cila gropë, herë është, herë s'është liqe?
 63. Po bota e kafshëve australiane si është?
 64. Cili është lumi më i gjatë?
 65. Çfarë lidhje ka ministri britanik me emrin Sidnej?
 66. Sa aborgjinezë jetojnë në Australi?
 67. Si quhet mali i shenjtë aborgjinez?
 68. Çka është "Kivi"?
 69. Në cilin shtet banojnë më shumë dhenë se njerzë?
 70. A qetë toka e Zelandës Re avull?
  Pjesa e V-të
 71. Sa "gat" është Amerika e veriut dhe e mesme?
  Pjesa e VI-të
 72. Ndodhet Amerika jugore në jug të Amerikës veriore?
 73. Kush është atëherë Angloamerika?
 74. Kam dëghuar se përmendet edhe Amerika Latine. Ku është Amerika Latine ?
 75. Cili evropian ka shkelë i pari në tokën amerikane?
 76. A pat njerz në Amerikë kur arritën evropianët, dhe si i quajtën ata ?
 77. Kurë arritën shqiptarët e parë në Amerikë?
Pjesa: I-rë · II-të · III-të · IV-të · V-të · VI-të