Jump to content

Tokajon/Jetë e gjallesë

Nga Wikibooks
Tokajon

Jetë e gjallesë
Vini Re! Një pjesë e lidhjeve tek përgjigjet nuk punon ashtu si duhet - shumica e përgjigjeve gjendet aty.
      Çka është jeta ?
Pjesa e I-rë
 1. Si ka filluar të gjallëroj jeta në tokë?
 2. Po, si dukej toka kur gjallërojë jeta?
 3. Si i quajnë gjeografët cofëtinat e moçme?
 4. Si mund të gjejë fosile?
 5. Gjallesat, ndikojnë në atmosferën e tokës?
 6. Cilat janë vetit e rëndësishme të gjallesave?
 7. Si e gjen moshën e gurit gjeologu?
 8. Si krijohen fosilet?
 9. Kush ishte i pari me mbledhjen e fosileve?
 10. Çka është Kambriumi?
 11. Si dukej jeta në atë kohë?
 12. Kur kanë quar krye peshqit?
 13. Kur ishin peshqit sundues të botës?
 14. Kur e pushtuan bimët tokën?
 15. Pse duel peshku nga uji?
 16. A kanë fakte gjeografët për pushtimin e dheut nga gjallesat?
 17. Cilat gjallesa jetojnë edhe në ujë edhe në dhe?
 18. Kur filloj gjuetia?
 19. Si e masin gjeologët kohën?
  Pjesa e II-të është bosh, të këthen këtu.
 20. Fieri?
 21. Pse fituan Zvarranikët në tokë?
 22. Po, pse u zhduken shumica e tyre?
 23. Ishin dinosaurët gjallesa grabitëse?
 24. Kur vendosën lartëmadhërin e tyre mbi tokë, dinosaurët?
 25. Jetonin dinosaurët vende-vende?
 26. Po, mburoja trupore e dinosaurëve?
 27. Jetuan dinosarët në Artaktsë?
 28. Kishte ushqim të mjaftushëm për gjallesa aq të mëdha?
 29. Kur filluan të fluturojnë reptilët?
 30. Cilët nga dinosaurët ishin më të tmerrëshëm?
 31. Cili dinosaurë bërtiste gjatë frymëmarrjes?
  Pjesa e III-të është bosh, të këthen këtu.
  Pjesa e IV-të është bosh, të këthen këtu.
  Pjesa e V-të është bosh, të këthen këtu.
  Pjesa e VI-të është bosh, të këthen këtu.
Pjesa: I-rë · II-të · III-të · IV-të · V-të · VI-të