Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Njeri e kufi/1"

Jump to navigation Jump to search
 
===== Çfarë lartësie mbi dete ndodhet Afrika? =====
{{dygishta}} Afrika në krahasim me Azinë dhe Amerikën veriore duket si një rrafsh. Pjesët në veri, në perëndim dhe në qendër nuk e kampin dot lartësinë mbidetare prej 600 metrave. Pjesa më e madhe veriore i takon rrafshit të madh të Saharës. Lartësitë më të mëdha të këtij ‘’rrafshi’’ ndodhen në lindje dhe jug. Në këto anë ndodhet fusha ‘’Rift’’me rrafshnaltat me kaçuba, rrafshnalta jug afrikane si dhe ‘’Kilimanxharon’’.
 
===== A ka shumë toka të shkreta Afrika? =====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve