Dallime mes rishikimeve të "Tokajon/Ujë e lumë/3"

Jump to navigation Jump to search
 
=====Cili është lumë i ynë më i gjatë ?=====
{{dygishta}}[[Tokajon/Fjalorthi|Ekspert Gjeografi na shkruan]]:'' '''Lumi Drin''' është lumi më i gjatë i trojeve shqiptare. Ai derdhet në Detin Adriatik, afër Lezhës dhe ne lumin e Bunës, degë qe u formua pas një përmbytjeje në shekullin e 19. Drini formohet afër qytetit të Kukësit me bashkimin e dy degëve kryesore të tij: Drinit të Bardhë që buron afër Pejës, Kosovë dhe Drinit të Zi që buron në Shën Naumi, Maqedoni.''
 
=====A mund të shkojë lumi tepërpjetë?=====
10.849

edits

Menyja e lëvizjeve