Jump to content

Interneti allashqiptarçe/600

Nga Wikibooks
Jeni duke lexuar pjesë nga libri në punim e sipër:
Interneti allashqiptarçe

Shkalla
Paranjohuri
Hyrje (000)

Veglat elektronike (100)
Veglat informatike (200)
Veglat e vizatuara (300)
Fjalori i termeve të huaja (400)
HTML (420)
Amza në gjuhen shqipe (500)Mjeshtri thotë ... (1000)

Të gjitha lidhjet e paraqituara kanë qenë aktive më 22 Dhjetor 2008 05:52. Duhet pasur parasyshë që vlersimet nuk janë të ndonjë eksperti të diplomuar por të një lexuesi të thjeshtë, konsumator mesatar të stilit Secretshoper.


Fletë e djalërisë së Prishtinës. Si duket është grup i organizuar që dinë çka donë. Gjuha e përdorur është neutrale - e kuptueshme skaj më skaj shqiptarisë. Nuk ka fleta çorre por ato që janë, janë të mbushura me të dhëna. Si dobësi e tyre mund të merret kapacitei i shërbyesit. Në bazë të provave që i kamë bërë më është dashur të presë.
Fletë e linuksve shqiparë, ka traditë të gjatë për përmasat tona. E ndien veten mirë nëse kanë shansa të ndihmojnë dikë. Mund të i pysni lirisht, është e pamundshme që të mos përpiqen që të ju ndihmojnë.
Blogu Rreth Webmasterave. Nje sajt per teknologjine edhe zbulimet ne trojet shqiptare, nje komunitet per webmasterat shqiptare. Misioni: Bashkimi i webmasterave shqiptare qe te permisohen vlerat e webmasterve shqiptare anemban botes
Ky blog është një lloj ditari dixhital ku shkruaj informacione mbi softwarët më të mirë të rrjetit, kryesisht “OpenSource” dhe ”falas”,por edhe mbi botën e web 2.0
http://www.eklipsi.com - Njohuria rrit kapacitetin - Ne blogun tone do gjeni vetem informacionet me te zgjedhura, kategori te ndryshme ne lidhje me internetin, informacione, tutoriale, pra mos hezitoni ejani, jeni te mirepritur.[1]

Kujdes REKLAMA[redakto]

Keni kujdes gjatë marrveshjeve me qendrat shërbyes. Për qëllim shitje ju trullojin me terma në anglisht. Mos blejë atë që nuk e kupton shul shqip. Ata që e kanë njetë me tregtu mallin e mirë nuk kanë nevojë të i fryjnë me fjalë produktet por të paraqesin krahasime dhe shpjegime, të tjerër e shesin mallin përmendësh, pa e ditë çka po shesin.

http://www.abissnet.al - qendër shërbyese (kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)
http://www.adanet.com.al - qendër shërbyese (kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)
http://www.primo.al - sipërmarrje e dyzenxhive-përpiluesve (kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)
http://www.balkhosting.com/indexal.html - sipërmarrje e dyzenxhive-përpiluesve (REKLAM- vetëm anglisht)
http://hosting4.net - sipërmarrje e dyzenxhive-përpiluesve(kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)
http://www.kosoft-studio.com/index.php - sipërmarrje e dyzenxhive-përpiluesve (kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)
http://shqiperia.perpyde.com/ - sipërmarrje e dyzenxhive-përpiluesve (kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)
http://www.shqiperiacom.info/ - sipërmarrje e dyzenxhive-përpiluesve (kujdes me termet e përdorura aty -REKLAM)

Të gjitha janë të dobëta nga pikëpamja e përshtatjes së tregut. Nuk mund të kuptohet për cilin tregë janë të përpiluara fletat e tyre. Si b.f. shqiperiacom.info - për nga emri lë të kuptojë për tregu shqip-folës, por përmbajtja e tekstit të fletës është vetëm anglisht. Ka edhe tituj të amzave si b.f. albania po që përmbajtja e teksteve të tyre është kryekëput shqip.


  1. http://www.thealbaniandirectory.com/Computers-and-Internet/