Interneti allashqiptarçe/1000

Nga Wikibooks
Jeni duke lexuar pjesë nga libri në punim e sipër:
Interneti allashqiptarçe

Shkalla
Paranjohuri
Hyrje (000)

Veglat elektronike (100)
Veglat informatike (200)
Veglat e vizatuara (300)
Fjalori i termeve të huaja (400)
HTML (420)
Amza në gjuhen shqipe (500)
Mjeshtri thotë ... (1000)


  • ...
    • ...

Lista e adresave të mjeshtërve për ndërtimin, për mirëmbajtjen dhe teknikat e përdorura për amzat private, komerciale dhe zyrtare. Gjatë gjurmimit në internet, erdha në një përfundim me një pyetje: A e dinë autorët e amëzave, paraqitjeve të fletave se fjalët me të cilat ata i titullojnë punimet e tyre i drejtohen lexuesve? A e dinë një informatikanë që i paraqitet lexuesve si i till që duhet të jenë i tillë dhe se në paraqitjet e tij nuk ka vend për, të themi politik, histori, gjeografi etj. Thjesht. Kur njeriu e dëgjonë (lexonë) fjalën informatik, pret të dhëna nga informatika dhe rreth fushave të saj, kur e dëgjojë fjalën Webmaster pret të dhëna për dyzenxhi, e jo, lajmet e ditës!!! Kur e dëgjon fjalën Histori pretë të dhëna nga historia e përgjithëshme (zakonisht në shoqërin tonë historin e njerzimit) por as se si lajme të ditës apo siç është zako me paraqitë lidhje të dyzenuara për video copa muzikore e filmike (bile të ishin në lidhje me historin).

Portali Shqiptar[redakto]

Një nga faqet me serioze shqiptare përsa i përket teknologjise dhe ndihmesës së përdoruesëve shqiptar mbi problemet që hasin. Portali (* http://www.lirenti.com/ )i kushtuar ngjarjeve kryesore të ditës dhe forumi (* http://www.lirenti.com/forum.php) me kategori të larmishme, përbën zemrën e këtij komuniteti.

Albumi Shqiptar[redakto]

Një galeri me foto të larmishme mbi Shqipërinë, kulturën, personazhe si dhe shumë përmbledhje argëtuese dhe gazmore.


Albanianwizard[redakto]

Paraqitje me synime serioze. Fatëkeqësisht nuk është allashqiptarçe dhe si duket video copat për shembuj nuk kanë arritur të i mbulojnë me zë. Ndoshta ju duhet të tërheqin në ekipin e tyre ndonjë student të gjuhës dhe letërsis shqipe me zë akustik. Nuk ma merr mendja se kushton shumë, 1-2 orë në fakultetin e filozofisë dhe pakë dallavere edhe e nxierrin naj studente për vete. Edhe ata të gjuhës dhe letërsis kanë nevojë për ato senet që sot po ju thojin REFERENCA.

Turtorimeshqip[redakto]

Amëz me lajme për rreth internetit me disa shembuj për përpilimin e fletave të internetit. Inciativ e mirë, ndoshta do të ishte mirë që të bashkohet me partnerin e tyne : http://www.mesoj.org/

Mësoj[redakto]

Amëz, koncepti i së cilës le mundësin e shfrytëzimit të të gjitha elementeve informatike për paraqitje audio-vizuale të mësimeve jo vetëm nga lëmi i informatikës por edhe më gjërë, pasi që e mbanë titullin mësoj.organizatë. Mendoj se duhet kodinuar punën me dy partnerët: http://albtuts.co.uk/ dhe http://www.tutorialeshqip.com ku amëza mësoj do të jetë si filtrues i shembujve nga dy partnerët. Edhe parnerët tjerë skan shka me lyp aty. Paraqitja e asaj liste i ngjanë më shumë reklamës se partnerit. Shka ka lidhje b.f. mësimi me Njohje Online? Së paku për lexuesin nuk ka, për autorin ndoshta ka, por ai është partneritet tjetër ngase e kupton lexuesi. Kurr një babë nuk kish me lonë fëmijen e tij me shfletu fletat nëpër atë amzë!!!

Shqipopedia[redakto]

Shqipopedia është faqja më e madhe shqiptare dedikuar fjalorëve, gjuhëve dhe njohurive enciklopedike.

Romeolab[redakto]

Fletë bloku personal i Romeos. Edhe ky, si shumica ka problem për dallimin në mes të reklamës dhe partnerve.