Interneti allashqiptarçe/580

Nga Wikibooks

< 579
faqe
- 580 -

581 >
Jeni duke lexuar pjesë nga libri në punim e sipër:
Interneti allashqiptarçe

Shkalla
Paranjohuri
Hyrje (000)

Veglat elektronike (100)
Veglat informatike (200)
Veglat e vizatuara (300)
Fjalori i termeve të huaja (400)
HTML (420)
Amza në gjuhen shqipe (500)Mjeshtri thotë ... (1000)

Të gjitha lidhjet e paraqituara kanë qenë aktive më 22 Dhjetor 2008 05:52. Duhet pasur parasyshë që vlersimet nuk janë të ndonjë eksperti të diplomuar por të një lexuesi të thjeshtë, konsumator mesatar të stilit Secretshoper.

Raport i "Riçkë mars/prill 2011" - Vërehet tentimi për të mbajtë hapin sa i përket dizajnit të imponuar nga funksionet të reja si "fotolajmi", "flaslajmi", pastaj popullarizimi i rrejteve sociale si Faceboock, e RSS. Substanca e përmbajtjeve është e ngatërruar që vështirë të mund të bëhet një klasifikim në mes të gazetave dhe revistave pasi që mirëmbajtja e arikveve është kryesisht e bazuar me arkiva me fjalë kërkuese. Ndikimi i vizitave gjatë kohës jashtë raportit është kryesisht me "adoptimin" e syrit ndaj gazetave më të vizituara. Me siguri që ka gazeta e revista tjera që nuk janë përfshirë. Është vështirë përfshirja e veçanërish seleksionimi në Agjenci, gazeta ditore, gazeta javore dhe revista të ilustruara. Në përgjithësi vërehet mos rrespektimi i standarteve të WC3 për fletat hyrse të emërtuara zakonisht "/home", "/index". Si duket edhe ato që janë munduar ta fusin në funksion këtë, e kanë ngartërruar.

Jashtë raportit. Luhatje e pakontrolluar e pozicionimit të rubrikave. Si duket pasojë e "maskave" të papastërtis së standartit të WC3 gjatë programimit që pasqyrohen kur bëhet projektimi i tyre në ekrane. Shpesh edhe si përkufizim i hapsirave të rubrikave me vlera absolute në vend të përqindjes.

Veteditimi ende i pazbuluar i gazetave, një shërbim për lexuesit sidomos abonentët që vetë të bëjnë editimin e rubrikave të gazetave.

Albania[redakto]

http://www.gazeta-albania.net - duket të jetë gazetë e përditëshme dhe në bazë të rubrikave të paraqitura në port duhet të jetë e përgjithëshme. Shkruhet që numri i parë të ketë dalur më 8 shtator 1195. por me siguri flitet për shytpin. Drejtor i saj - gjithnjë siq shkruan në regjistrin e amëzave - është Ylli Rakipi, kr. red. Armand Meta, zv. kr. red. Luan Kondi. Ad. Rruga "Don Bosko", ndertesa e Vizon Plus, Tirane.

Hyrja është e qetë. Bie në sy përdorimi i etiketës Forumi në një pulle prapa së cilës nuk gjendet ndojë forum elektronik por forum klasik i shtypit. Prapa etiketës Rrethet qëndron një meny me tituj dhe shpjegime të shkurtra të cilat ndoshta njeriu nuk do ti priste: përshkrimi i motit edhe pse është logjike por nuk është e zakonshme.

Organizim i mirë i amzës dhe paraqitje e mirë e saj në skenë. Pa tendenca imponimi të ndonjë teme apo këndi të skenës lexuesit.

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga Tirana Programing © WebPhotoPro

Riçekë : mars/prill

Agon[redakto]

http://www.gazeta-agon.com - prapa pullës së etiketuar STAFI qëndron regjistri me këtë përmbajtje: Staf... Staf... E Hene, 17 Shtator 2007. Në bazë të shikimit të parë lë përshtypjen e një vitrine kaose nga ku mund të nxirren (shkarkohen) gazetat e botuara në shtyp. Pas shtypjes së një pulle të madhe të etiketuar me ballinen e gazetës të dalë nga shtypi bëhet shkarkimi i numrit 408 të Vitit II (2008) nga ku ndër të tjera mund të kuptojmë se drejtorë është Frrok Çupi dhe se gazeta ëstë e përditëshme me tirazh 20 000 [copë].

Si duket amza është në përpunim e sipër nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga Tirana Programing © WebPhotoPro

Riçekë mars/prill 2011

Bota Sot[redakto]

http://www.botasot.info

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga vedni i panjohur por me telefon i arritëshem trembelat.com

Riçekë mars/prill 2011 - bombardim me elemente reklamuese nga Facebook-u.

Ballkanweb[redakto]

http://www.balkanweb.com/index.php

Dyzengji webmaster@balkanweb.com

Riçkë mars/prill 2011 - mulesa e domen adreses me reklam, startimi me "/index".

Dibra[redakto]

http://www.gazetadibra.com - adresa e amzes ekziston, skena ekziston por amza ka vetëm një regjistër: muzikë.

Duket se është në punim e sipër nga dyzengjia dhe organizatori i amzave webmaster: dardan daci

Riçekë masr/prill 2011 - "No connect"

Express[redakto]

http://www.gazetaexpress.com - ka një arkiv të zbrazët.

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga vedni i panjohur dhe i pa arritëshëm arritëshem me kurgjo Media Works

Riçekë mars/prill 2011 - + Faceboock-u + shirit reklama elegante.

Fterra jonë[redakto]

http://fterrajone.tripod.com - vitrin e gazetave të dalura nga shtypi që tenton të bëhet gazet interneti.

Dyzengjit dhe organizatorët e amzës të panjohur.

Riçekë mars/prill 2011 - aktive, numri 71 në shkurt 2011. (+)

Gazeta 55[redakto]

http://www.gazeta55.net/

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga vedi me adresë Bulevardi "Gjergj Fishta" , Kulla nr. 1 , Kati 8-të qyteti i panjohur Studio iShqip

Riçekë mars/prill 2011 - peget ka pësu ndryshime. shënim: Si shumica "E pa varur" por e vjerrne nga parqitja e lajmeve.

Gazeta Shqiptare[redakto]

http://www.balkanweb.com/gazetav5/

Milosao[redakto]

Vitrina e gazetës së botuar në shtyp.

Bluetooth[redakto]

Vitrina e gazetës së botuar në shtyp.

Dyzengjit dhe organizatorët e amzës të panjohur ose vetë gazeta.

Riçkë mars/prill 2011 - (=)

Iso-Polifonia[redakto]

http://www.isopolifonia.com

Dyzengjit dhe organizatorët e amzës onweb7

Riçkë mars/prill 2011 - (=+)

Integrimi[redakto]

http://www.integrimi.com - Gazete e perditshme politike

Dyzengjit dhe organizatorët e amzës të panjohur ose vetë gazeta. (This page is powered by © Keminet All rights reserved. )

Riçkë mars/prill 2011 : S'pom kujtohet. Bukur për sy. "Fotolajmi"-t, jo vetem këta po shum s'po mujin me e thjeshtu, me ja marr dorën.

Koha jonë[redakto]

http://www.kohajone.com

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga Tirana Programing © WebPhotoPro

Riçkë mars/prill 2011 - (=. "E ardhne, nom me TV Lajme bile"), lidhjet e reja b.f. faceboock - mungojnë.

Korrieri[redakto]

http://www.korrieri.com

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga vendi i panjohur ana creative design studio "Powered by 24-ore.com" - Çorrlidhje me dyzengjin.

Riçkë mars/prill 2011 - ndërrim i emrit të domenit të adresës.

Kushtrim Brezash[redakto]

http://www.albveterans.infoalb.net

Dyzngji dhe organizator i amzës Nazime Bici.

Riçkë mars/prill 2011 - duhet të kesh intelegjenc kreative për të zbuluar përmbajtjen brenda raftave. (=E bollshme)

Koha Ditore[redakto]

http://www.kohaditore.com

Dyzngji dhe organizator i amzës Punuar nga: Bashkim Hajrizi

Riçkë mars/prill 2011 - (=)

Kritika[redakto]

http://www.gazetakritika.net/ - gazet letrare

Dyzengji : redaksia@gazetakritika.net

Riçkë mars/prill 2011 - (= E bollshme) edhe pse se ka vendin këtu, është faqe gazetareske letrare .

Lajm[redakto]

http://www.gazetalajm.info

Ai-ha, aeroplani ngarkohet ma shpejt. Kontakt: mbytyqi@gazetalajm.info

Riçkë mars/prill 2011 - "fotolajm - dritare", normalizim i shpejtësis. Nuk është stabile.

Mësuesi[redakto]

http://www.mash.gov.al/gazeta%20mesuesi/gazeta.html - vitrin e gazetës së botuar në shtyp.

Dyzeni dhe organiimi i amzës nga ana e IT - deperametit : ballmeta@mash.gov.al

Riçkë mars/prill 2011 - 404 - File or directory not found

Metropol[redakto]

http://www.gazetametropol.com

Si duket amza është e përfunduar nga ana dyzengjive dhe organizatorve të amzave nga Tirana Programing © WebPhotoPro

Riçkë mars/prill 2011 - E bollshme, por ende e karrabëthtë.

proBiznes[redakto]

http://www.cci.al/index.php?pg=faqe&id=143 - vitrin e gazetës.

Dyzengjia dhe organizatori i panjohur (spo muna mi gjetë)

Riçkë mars/prill 2011 //se ka vendin në këtë hapsirë:

Panorama[redakto]

http://www.panorama.com.al

Dyzengjia dhe organizatori i panjohur ose ndonjë departament i gazetës.

Riçkë mars/prill 2011 - freskime adaptuese të kohës.

Rilindja Demokratike[redakto]

http://www.rilindjademokratike.com

dyzengji dhe organizator i amzës: WebMaster Eugene Kryez

Riçkë mars/prill 2011 - (=) E vobektë, *LD ende anon nga e majta.

Rruga e Arbërit[redakto]

http://www.dibra.org/gazeta.htm - vitrin e gazetës.

Dyzengjia dhe organizatori i amzës i panjohur (spo muna mi gjetë).

Riçkë mars/prill 2011 - 404 Error File Not Found

Sporti shqiptar[redakto]

http://www.sportishqiptar.com.al

Dyzengjinë dhe organizatorin e amzës nuk po muna mi gjetë por si duket duhet të jetë ndonjë depertament i Botimet Max. Duhet të jetë dikush që i ngarkojnë amzat deri në maksimum.

Riçkë mars/prill 2011 - (=+)

Sot[redakto]

http://www.sot.com.al/index.php

Dyzengjitë dhe organizatorët e amzës :Krijuar nga Albanian Webmasters - dhe sipas lidhjes na paraqite vetë ballina e amzës : http://www.sot.com.al/ .

Riçkë mars/prill 2011 - Sot si dje, sipërfaqet e rubrikave ngatërrohen - së paku në shfletuesin firefox.

Shekulli[redakto]

http://www.shekulli.com.al/index.php >> http://www.shekulli.com.al/

Dyzengjinë dhe organizatorin e amzës nuk po muna mi gjetë por si duket duhet të jetë ndonjë depertament i Botimet Max. Duhet të jetë dikush që i ngarkojnë amzat deri në maksimum.

Riçkë mars/prill 2011 - (=E bollshme) *Shumë punë aktive, me pak logjistik kajmak bohet.

Shqip[redakto]

http://www.gazeta-shqip.com

Dyzengjit dhe organizatorët e amzës spo muna me i gjetë. Duhet të ketë diçka lidhje me Top Channel apo digitAlb.

Riçkë mars/prill 2011 - (=) dizajni dallon po thuaj nga gjitha tjerat.

Shkodra Times[redakto]

http://www.gazetashkodra.net

Dyzengji dhe organizator i amzës si duket është vetë gazeta.

Riçkë mars/prill 2011 - Ika se s'mujta me duru zhurmën e muzikës.

Tema[redakto]

http://www.gazetatema.net

Dyzengji dhe organizator të amzës Nga trembelat.com.

Riçkë mars/prill 2011 - Peget e ka ndërru syratën, s'pom kujtohet po si do që të jetë shumë rubrika tyrli-tyrli.

Telegraf[redakto]

http://www.gazetatelegraf.com

Dyzengji dhe organizator i amzës Powered by Ana Creative http://www.data-sol.com/

Riçkë mars/prill 2011 - Nuk pom kujtohet. Pastërt deri sa t'bjen në dorë të "punëdhënsit". Reklamat po ja prishin formen e rubrikave.

Tirana observer[redakto]

http://www.tiranaobserver.com.al

Dyzengji dhe organizator i amzës i panjour ose vetë gazeta.

Riçkë mars/prill 2011 - (-/+) - "fotolajmi" tepër i ngarkum dhe ndikimi në shkarkimin e faqes.

Tribuna[redakto]

http://www.tribuna-news.com

Dyzengji dhe organizator i amzës Powered by Webphotopro [po e lidhi une http://www.webphotopro.com/]

Riçkë mars/prill 2011 - (+) Kanë vendos me shfrytëzu ekranin e plotë.

Vetëvendosje[redakto]

http://www.vetevendosje.org/ - vitrin e gazetës.

Dyzengjia dhe organizatori i amzës i panjohur ose vetë shoqata.

Riçkë mars/prill 2011 - Ndërrim i këndëqëndrimit.

Zëri i popullit[redakto]

http://www.zeripopullit.com/ http://www.24-ore.com/

Dyzengji dhe organizator i amzës Powered by Ana Creative [po e lidhi une http://www.ana-creative.com/ ]

Riçkë mars/prill 2011 - Ridrejtim automatik.

Zëri i ditës[redakto]

http://www.zeridites.de/ - amzë informuese pëe gazeten e botuar në shtyp.

Dyzengjia dhe organizatori i amzës i panjohur diaspora@zerionline.info.

Riçkë mars/prill 2011 - (=) Fletë njoftuese , boshe.

Zëri Info[redakto]

http://www.zeri.info/

Kontakt i dyzengjisë : redaksia@zeri.info

Riçkë mars/prill 2011 - E ngatërruar me "Zëri i ditës" në motorrët kërkues. Nga fundi i marsit i ka kalu kufijt e hapsirës së paraparë për shfaqje për nja 2cm.