Jump to content

Jobi - Kapitulli 25

Nga Wikibooks
Dhjata e Vjetër
< JOBI >
Kapitulli 25
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42


1 Atëherë Bildadi nga Shuahu u përgjigj dhe tha:

2 "Atij i përkasin sundimi dhe terrori: ai sjell paqen në vendet e tij shumë të larta.

3 A mund të llogariten vallë ushtritë e tij? Dhe mbi kë nuk del drita e tij?

4 Si mund të jetë, pra, njeriu i drejtë përpara Perëndisë, ose si mund të jetë i pastër një i lindur nga një grua?

5 Dhe në se edhe hëna nuk shkëlqen dhe yjet nuk janë të pastër në sytë e tij,

6 aq më pak njeriu, që është një vemje, biri i njeriut që është një krimb!".