Jump to content

Përdoruesja diskutim:Zeke

Page contents not supported in other languages.
Shto një temë
Nga Wikibooks

Tung Zeke !

Më vjenë mirë që ju takojë këtu, në projektin e librave. Unë i bëra disa ndryshime tek Bibla dhe me të thanë të drejten nuk e di se sa je i familjarizuar me mundësit e programit operues dhe funksionimin e projektit të Librave. Shpresojë që e kuptonë gjendjen time, (kur të i shkruash dikuj që nuk e njehë) por desha të tregojë për përvojat që kam mbledhur deri tani. (Nëse nuk të interesojnë hidhi poshtë dhe më falë për kohën e humbur)

Pasi që ky është projek i librave, mendojë që edhe librat e paraqitur të krijojnë një përshtypje të tillë tek lexuesi. Për këtë nëse i përdorim lidhjet në përmbajtjen e tekstit kjo përshtypje bie poshtë. Andaj kamë menduar që fletat duket mirë nëse i paraqesim sikur te fletat e libri (E kam exuar që leximi i fundit të një libri është poshtrim i shkrimtarit, autorit). Për këtë e kam gjetur një mundësi duke futur në mes dy stampave (për kokën dhe për bazën e fletës) përbajtjen e ekstit të librit. Stampa në krye për të shfletuar një-nga-një fletat e librit dhe stampa në fund të fletës për kapërcime në kapituj (kjo e fundit edhe mund të lihet anash varrësisht ç far libri është ai). Për të arritur më lehtë këtë Fletat emërtohen me numra ndërsa me stampa futen titulli apo kapitulli i faqes. P.shKorja e Librit
nga
Emri i autorit
redaktor
Emri i redaktorit
viti

Korja e librit është punuar si shembull për përdorusin Zeke, dhe shpresoj që ai nuk do të më keq kuptonë. Për të lehtësuar punën më poshtë gjendet teksti që qëndronë pas kësaj paraqitje. Ky tekstë i prgatitur këtu do të përdoret për të filluar me krijimin e një flete sqaruese për redaktorët e ardhëshem
Përmbajtja


KAPITULLI I
Titulli 1
Titulli 2
...
KAPITULLI II
Titulli 1
Titulli 2

...

Si burim i të dhënave është përdorur njohuria e mbledhur gjatë tri viteve, në sq:Wikipedia dhe projektet për libra në gjuhët tjera.

{{Libri|Korja e Librit|Emri i autorit|Emri i redaktorit|viti}}
<center>Bla, bla....<br>
Përmbajtja<br>
----
[[/000|KAPITULLI I]]<br>
[[/001|Titulli 1]]<br>
[[/002|Titulli 2]]<br>
...<br>
[[/100|KAPITULLI II]]<br>
[[/101|Titulli 1]]<br>
[[/102|Titulli 2]]<br>
...<br>
----
Bla, bla....</center>

Faqet tjera[redakto]

{{Koka|[[Shembull/000|Titulli i Fletës|Shembull/001}}
Bla, bla...
....
...
{{Baza}}

Ku lexuesi e sheh si

<< Titulli i Fletës >>

bla, bla, ..
...

Kapitulli 1,2,3,4

Shembulli më i miri që kemi është Shkolla dhe komuniteti dy sisteme të ndërvarura (Është si kulmi i ë gjitha përvojave sa i përket rregullimit të paraqitjes dhe shpallosjes së fletave ).

Tung Hipi Zhdripi[redakto]

Së pari faleminderit për sqarimet. U mundova të të kontaktoj dje dhe të lë një porosi këtu por u desht të largohem nga interneti shpejt! Librin që e fillova e bëra ashtu siq e ke bërë ti njëherë sa për test edhe e shikova parapamjen por nuk isha e sigurt pastaj e lash. Do të mundohem t'ju përmbahem rregullave për formimin e një libri, por jam e sigurt se ti do të me ndihmosh kurdo qe ndihma nevojitet. Faleminderit shumë, Zeke Gjithashtu, të lutem më jep një sqarim lidhur me stamp-at? Zeke


FLMN për përgjegje. Ende jemi në fazën eksperimentale, ende nuk ka asnjë rregull tonën këtu. Por ne orijentohemi në bazë të proektit kryesorë duke ja përshtatr nevojave dhe mundësive tona. Krejt kjo është propozim me shpresë që pasi që të mbledhni edhe ju përvojat e juaja do na tregoni për vërshtrësit dhe lehtësimet që shihni për të ardhmën. Unë ka pak po frigohem se mos më keq kuptoni, në njëren anë kam dëshirë të ju ndihmoj në tjetren kam frikë se ju pengojë në punen e juaj. Po ashtu si po thotë edhe pseudonimi Hipi Zhdripi. Nëse mendon se mund të të ndihmoj diçka, mos nguro dhe më shkruaj.

Upss!! Këtu (futja e " / ")është vetëm një propozim. Është më lehtë të bëhet edhe një stampë apo operacione tjera (ku ta di se çfar nevoja mund të paraqiten) për shfletime në tituj edhe për ata që nuk janë në ngjarje. --Hipi Zhdripi 9 Maj 2007 03:59 (UTC)

  • As unë nuk kam shumë përvojë me Wiki por po mundohem. Më shumë kaloj kohë tek Wiktionary e sa për WikiBooks është projekti i parë, shpresoj se nuk do te jet i fundit!

Nuk ke nevoje të frikësohesh nëse ka diçka që DUHET ta thuash, por kur janë në pyetje propozimet atëherë mund ti marr parasysh, gjithashtu, apo edhe të vendos vet (përbrenda rregullave të WikiBooks) për mënyrën e punës në redaktime :)

Sa i përket propozimit Këtu (futja e " / "). Ndarja e Librave tek Bibla nuk është e njejtë psh. me ndarjen e Sureve në Kur'an. Tek Bibla janë dy Dhjatat, Librat, plus Kapitujt etj. Tashti nëse filloj ti numroj kapitujt siq ti propozon atëherë duhet ti numroj kapitujt si psh. nga 1 deri 1000...dmth kapitujt në të gjitha librat, kurse, mua nuk po me duket si ide e mirë perderisa kapitujt janë te ndarë mbrenda çdo libre. Nëse duhet ta bëjë patjetër atëherë ma thuaj, të lutem? Zeke 9 Maj 2007 07:36 (UTC)

Jo nuk ke nevojë që të bëshë patjetër, asesi. Për obligim e ke të bëshë atë që e shehë të arsyshme ta bëshë. Edhe në këtë projekt rregullat krijojen në bazë të marrëveshjeve tona, duke pasu parasysh edhe përvojat nga projekti në anglisht apo projektet tjera të sukseshme. Gjitha diskutimet e mija kanë qëllimin e arritjes deri te marrëveshjet, i vetmi gabim që mund të bëshë është pranimi i mendimit tim pa vullnetin (mendimin) tëndë. Më këtë nuk i ndihmon askujt. Edhe shkrimet tjera që do të kemi, i bëjë në këtë frymë.

Propozimi që kam dhënë ka qenë i bazuar në një arsye teknike:

  1. Libri është një tërsi
    1. Paraqitja e kapitujve ndaras nga libri, teknikisht e krijon një libër të ri. (E kamë bërë edhe unë , por pa dijeni)

Nuk kamë menduar gjë tjetër pos anës teknike të paraqitjes së librit. Por pasi që pashë këtë ndryshim po e shohë që është puna pakë më e komplikume. A mund të paraqitet si përmbledhje e libave (Vepra-më duket ju thonë)?--Hipi Zhdripi 9 Maj 2007 19:28 (UTC)

Upps!! Po më pëlen (ndryshimi që ke bërë), fantazi--Hipi Zhdripi 9 Maj 2007 19:39 (UTC)

Dmth të vazhdoj kështu? Nuk e kuptova këtë pyetjen: A mund të paraqitet si përmbledhje e libave (Vepra-më duket ju thonë)? Zeke 11 Maj 2007 09:38 (UTC) Hipi e ndërrova prap pamjen e librit. A e kishe fjalën që te duket kështu Bibla apo si? Zeke 11 Maj 2007 15:55 (UTC)

Përfundimi[redakto]

Sot e kam mbaru me redaktimin e Biblës, nëse ke diçka që ndokush mendon se duhet të ndryshoj atëherë mos përtoni ose thjesht më lajmroni. Faleminderit shumë për përkrahjen. Zeke 26 Maj 2007 10:27 (UTC)

Mue po më duket O.K, shpresojë se edhe ti je i kënaqur--Hipi Zhdripi 27 Maj 2007 05:26 (UTC)

E di që po të mundoj[redakto]

E di që po të mundoj me këto prova por ja që po më duken të asyeshme sepse titullimi i fletave po ngatërrohet me tituj e librit. Kështu po lidhen vetvetiu të gjitha fletat e një libri:

[[Libri]] [[Libri/titulli i fletës]] ose [[Libri/1]] kjo e dyta e lë mundësin e automatizimit.--Hipi Zhdripi 13 Qershor 2007 22:45 (UTC)

Tung, mirë shumë. Ja si e ka titullin fleta qe jam duke redaktuar tani titullohet Shqiptarët/1. Shih edhe këtë, të lutem?
{{Koka|Shqiptarët|Parathënie e botimit të dytë|TOKA DHE BANORËT|Shqiptarët/2}}
A është mirë kështu? Nëse ka diçka gabim, ma thuaj. Zeke 13 Qershor 2007 22:52 (UTC)

Nëse është faqja e parë e librit të shtypur TOKA DHE BANORËT, atëherë logjike do të ishte (mendimi im} që ta përdorim ashtu d.m.th Shqiptarët/1, parathënjet e librave p.sh Shqiptarët/Parathënja.

Tek koka mund të kapërcejm nga titulli në titull, kjo do të thotë se ke të drejtë. Unë tani do të i kthej ato që provova, ashtu që të dallohen që janë parathënje të këtij libri. Tung dhe sukses.--Hipi Zhdripi 13 Qershor 2007 23:04 (UTC)

Në regull, faleminderit shumë. Je dora e djathtë, djalë! :-) Zeke 13 Qershor 2007 23:08 (UTC) Ndoshta edhe nuk prish punë edhe kështu si është? Zeke 13 Qershor 2007 23:10 (UTC)

Vendosja e stampes {{koka , është mirë të bëhet në fund, pasi që nuk dihet se si do të përshtatet më mirë paraqitja këtu. Por prap ti mund mund të vazhdoshë si deri më tani kjo nuk prish punë.--Hipi Zhdripi 13 Qershor 2007 23:20 (UTC)

D.m.th nuk do të ndryshosh asgjë? Stampën koka e kam planifiku më herët, por është ide e mirë ta vendos në fund. Ta shohim si po na del ky libër. Zeke 13 Qershor 2007 23:23 (UTC)

Asgjë nuk mund të prishim, vetëm und ta shtrembërojmë ose ta zbukurojmë. hahah--Hipi Zhdripi 13 Qershor 2007 23:50 (UTC)

Upss! për mendimin tim stampen koka duhet përdorur për të kapërcyer nga titulli në titull (d.m.th ë fletat që bartin titullin) për të tjerat mjaftoë të futet {{faqe}}. Si të them një kompromis mes librit të shtypur dhe E-librit. Po mendojë kur lexuesi të zhytet në lexim, shenjat tjera e pengojnë.--Hipi Zhdripi 13 Qershor 2007 23:55 (UTC)

Ha-ha-ha, upsss pra! A mund të vashdoj tani aty ku isha? :-) Zeke 14 Qershor 2007 00:02 (UTC)