Vitviteja/Vaçe Zela

Nga Wikibooks
Vaçe Zela
Jeta dhe Vepra
Vaçe Zela
Dëftime për artikuj në projektin "Wiki Libra"
Pjesë nga:

Kënga në shkronja (përmbledhje e reportuarit)
/Reportuari

Për Vaçen, ... :

/Këngë për ty - kushtuar Vaçe Zeles
/Poezi për ty - kushtuar Vaçe Zeles
/Kanë thënë - shprehje të personaliteve me ndikim
/Populli fletë - copa të zgjedhura nga forumet

Dëftime për projekte jashtë projektit "Wiki Libra"

provo nëse ekzistojnë:
http://www.vacezela.org .edu .al .com


NË ENCIKLOPEDI en it es pl no
Vitviteja#

#1939 #1962 #1973 #1997 #2002
#data #të dhëna #burime

... Hipi Zhdrip select ...

1939[redakto]

 • 7 prill : Në Lushnje, në familjen e Hysen dhe Havaja Zelës lind vajza Vaçe Zela. [1][2]

1962[redakto]

 • V.Z në Festivalin e Këngës së Shqipërisë, fillon karieren e saj si këngëtare.[2]

1973[redakto]

 • V.Z pranon çmimin shtetrorë të RSPSH-së Artiste e merituar.[2]

1977[redakto]

 • V.Z pranon çmimin shtetrorë të RSPSH-së Artiste e popullit.[2]
 • V.Z. për kontribut shoqërorë i jepet "Disku i Artë" në ShBA.[3]

1980[redakto]

 • V.Z. fiton në "Festivalin 19-të të këngës në RTSH", me këngën Shoqet Tona Ilegale e shkruar nga Zhuliana Jorganxhi dhe kompozuar nga Agim Prodani.[4]

1991[redakto]

 • V.Z merr pjesë për herë të fundit në skenë, në koncertin për shqiptarët në Zvicër.[3]

1996[redakto]

 • V.Z mori në festivalin e 35 të këngës çmimin Disku i Artë[1]

1998[redakto]

 • Më 2009 nga Instituti Nacional i Kembrixhit, Britania e Madhe iu dha V.Z. medalja "Gruaja e vitit" për vitin 1998.[1] [5]

1999[redakto]

 • Për hirë të kontributit të V.Z për kulturën shqiptare, në Festivalin e 36-të të RTSH Naim Krasniqi këndon këngën Jetë na dhurove të shkruar nga Ekrem Kryeziu me muzikë të pregatitur po nga Naim Krasniqi.[6]
 • Agim Pepa shkruan poezin Kitara e Vaçe Zelës kushtuar veprimtarisë së V.Z.[7]
 • shtator : Niko Tyro shkruan poezin Si yll mbete ti kushtuar veprimtarisë së V.Z.[8]
 • Teatri i Estradës së Lushnjës mori emrin "Vaçe Zela" dhe me këtë rast në hyrje të këtij institucioin është vendosur busti i saj.[1]
 • V.Z. mori titullin "Mjeshtre e Madhe e Punës".[1]

2000[redakto]

 • Muhamet Tartari nga Vranishta e Vlorës, shkruan tekstin e këngës kushtuar Artistes së Popullit V.Z, Vaçe, ç'këngë kombit i fale të cilën e intepreton me sukses në grupi i këngëtarëve të Vranishtit në Bordo të Francës. [9]
 • Kompozitori Petrit Gani për Festivalin për Fëmijë, Lushnjë 2000 pregaditë këngën Për ty Vaçe Zela të cilën e intepreton Mariana Koreshi. [10]
 • V.Z. u quajt "Këngëtarja e karrierës"[1]

2001[redakto]

 • 12 korrik : Përparim Hysi shkruan poezin Ke kohë që na mungon kushtuar veprimtarisë së V.Z.[11]

2002[redakto]

 • 15 tetor: V.Z. i dërgohet nga Prishtina vlerësimi “Mikrofoni i Artë” për vepër jetësore është nderimi që i ka bërë Ministria e Kulturës, Rinisë, Sportit dhe Çështjeve sociale në natën e tretë të aktivitetit muzikor “Polifest 2002”, të zhvilluar në Prishtinë.[12]
 • 24 dhjetor : Presidenti i Shqipëris, Alfret Moisiu e dekoron V.Z me çmimin Nderi i Kombit.[2]

2003[redakto]

 • 18 janar Në qytetin e Lushnje, për V.Z., Lidhja e Shkrimtarëve, shoqata “Syri blu” dhe fondacioni “Soros” organizojnë ceromonin e pranimit të mirënjohjes "Nderi Kombit".[13]

2007[redakto]

 • 21 qershor : Në projektin eSnpips, përdoruesi i saj Melosi, hapë amzën me regjistrimet tonike të këngëve të intepretuara nga V.Z.[14]

2008[redakto]

 • 2 nëntor : Përparim Hysi shkruan poezin Vaçe Kënga kushtuar veprimtarisë së V.Z.[15]

2009[redakto]

 • V.Z. bashkë me poetin Lasgush Poradeci, shpallet "Gruaja e vitit 97-98" (Shqipëri) nga Kembrixhi i Britanisë së Madhe, [5]

data[redakto]

të dhëna[redakto]

sipas

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Zefina Hasani, Prej 12 ditësh artistja e madhe dergjet në shtat në gjendje kome në amzën forumishqiptar.com
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 EN.WIKIPEDIA, artikulli : Vaçe Zela
 3. 3,0 3,1 Gazeta: "Shqip" në amzën shqipëria.comart. Vaçe Zela: Kam një dëshirë të marrë për skenën
 4. Nga një simpatizuez, 19 Janeiro 2009
 5. 5,0 5,1 Alfred Papuçiu: "Vaçe Zela, nismëtare e kulturës moderne të këngës shqiptare", e martë , 07 prill 2009 në amzën tiranaobserver.com.al
 6. Wiki Libra, lb. Kënga në shkronja, art. Ekrem Kryeziu dhe art. Naim Krasniqi
 7. Wiki Libra, lb. Vitviteja, art. Poezi për tysek. Kitara e Vaçe Zelës
 8. Wiki Libra, lb. Vitviteja, art. Poezi për tysek. Si yll mbete ti
 9. Wiki Libra, lb. Kënga në shkronja, art. Muhamet Tartari dhe art. Grupi i Vranishtit
 10. Wiki Libra, lb. Kënga në shkronja, art. Petrit Gani dhe art. Mariana Koreshi
 11. Wiki Libra, lb. Vitviteja, art. Poezi për tysek. Ke kohë që na mungon
 12. Shteti harron Vaçe Zelën! në amzën forumishqiptar.com
 13. Me rastin e nderimit të saj me titullin “Nderi i Kombit” në amzën forumishqiptar.com
 14. Projekti eSnpips fjalë kërkesa : Vaçe Zela ose faqja e prezentimit të përdoruesit melosi
 15. Wiki Libra, lb. Vitviteja, art. Poezi për tysek. Vaçe Kënga

burime[redakto]

- 1940
Vitviteja
V. Zela